Силна година на “Българските художници зад граница” в Чикаго

На 11 септември т.г. в галерия M&D,2933 N.Clark Ave., Chicago, бе открита  Обща Художествена изложба, 16-та по ред и 4-та за 2010 г. с изключително добре намереното артистично име „Art and About”, т.е. “ЗА  ИЗКУСТВОТО”. И наистина, изкуство тук блика отвсякъде –онова изкуство, характерно и присъщо само на финия дух на българина- творец, където и да се намира той. Този път, подредената с висок естетизъм и изтънчен вкус експозиция на организаторите Камелия Томанова и Ивайло Йошовски, може да се каже е „разчупена” не само с  платна – живопис, но и с фотография, керамика и скулптура, което кара зрителя да се усети потопен в  една атмосфера на хармония и красота. Че годината на нашите художници тук, в Чикаго  е силна, може да се разбере и от множеството посетители и гости на това откриване от всички националности в многоезичния ни полис. А още и от това, че веднага, в самото откриване бяха направени  няколко покупки от ценители  на изкуството на нашите майстори.
Участници в изложбата са:
Камелия Томанова, Ивайло Йошовски, Константин Коста, Йордан Иванов /Ню Орлиънс/, Александър Петков, Ралица Владимирова, Евгения Петров, Искра Иванова/Хюстън/, Григор Малинов/Сан Франциско/, Василен Васевски.
Тази изложба бе част от LAKEVIEW FALL FESTIVAL в дните  11 – 12  септември.
Следващата изложба на  БЪЛГАРСКИ ХУДОЖНИЦИ ЗАД ГРАНИЦА – ЧИКАГО, ще бъде участие в  „БЪЛГАРСКИ ДНИ” – 2010,които ще се състоят на 3-ти октомври в „Павилиън апартмантс” – Чикаго.                                           

Г.Витанов БОГАТ
Специално за в.„България Сега”
www.bulgariasega.com