„Читател до поискване“ и още български книги в Пазарджик

На 27 юли 2018 г., в кафе-галерия „Плеяда“ в Пазарджик, творчески съюз „ТВОРЦИ БЕЗ ГРАНИЦИ“ организира представяне на четири книги: третия литературен сборник, създаден от EuroChigago.com и приятели, „ЧИТАТЕЛ ДО ПОИСКВАНЕ“, дебютната книга на Лили Паслиева „ДЕЦАТА – НАШЕТО ЩАСТИЕ“, сборника на ДАБЧ „ЛЕВСКИ В ОЧИТЕ НА МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ“ и книгата на нашата сънародничка Мира Кели „ПЪТУВАНЕ В МИНАЛИ ЖИВОТИ“.
 


Стайка Должева, секретар на „Творци без граници“, откри събитието с представяне на сборника „Читател до поискване“. Тя говори за книгата пред събралите се над 30 гости и прочете предговора на Виктор Хинов, който предизвика искрен интерес и вълнение.
 


След това дошлата специално от Чикаго за събитието в Пазарджик Лили Паслиева представи своята книга „Децата – нашето щастие“. Ето какво написа тя по-късно във Фейсбук за това събитие: „Поздравления и нови успехи на прекрасните хора, обичащи Литературата, които срещнах! Благодаря на всички за големия интерес към моята книга, която представихме – „Децата – нашето щастие“, както и за изключителния интерес към книгата на дъщеря ми – Мира Кели „Пътуване в минали животи“.“


 
Стайка Должева и Лили Паслиева говориха пред събралите се в кафе-галерия „Плеяда“ и за „Левски в очите на младите българи“  – сборник с литературни творби и рисунки на деца, отличени в конкурс на ДАБЧ, посветен на Апостола. Както и за книгата на Мира Кели „Пътуване в минали животи“.


 
Почитателите на съвременната българска литература В Пазарджик, създавана в страната и далеч от пределите на Родината, имаха възможност да получат екземпляри от представените книги. На събитието, освен „Читател до поискване“ и другите три книги, бяха раздедени и екзепляри от няколко детски книги на Райна Недялкова-Качулкова и от книгата на родения в Пазарджик Илия Консулов „Наказани таланти“. И Рени Недялкова, и бай Илия Консулов са автори, добре познати на нашето издание, които, както и Лили Паслиева, живеят в Чикаго.


 
Специално за събитието в Пазарджик, освен дошлата чак от Чикаго Лили Паслиева, бяха дошли и няколко гости от Пловдив, между които и един кмет. На представянето беше и журналистът от местния вестник „Знаме“ Тодор Гроздев. Вечерта в кафе-галерия „Плеяда“ беше много вълнуваща и усмихната за всички почитатели на българското писано слово.


 
Благодарим на Стайка Должева за нейната неуморна енергия да представя в Пазарджик книги на български автори от страната и чужбина. Както показва и дейността на творчески съюз „Творци без граници“, граници за българската литература, създавана и четена днес в най-различни точки на света, наистина няма.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Бел.ред: Снимките от събитието са от Фейсбук профила на Стайка Должева.

Eurochicago.com