Ерос: „Някой представя ли си какво би било станало, ако поп фолкът в България изчезне? Не, нали?“

Ерос е от младите фолк изпълнители. Дебютира през 2016 година, като първата му песен е в дует с Цветелина Грахич. По-късно представи и втория си проект „Дай му“, към който засне и клип. След това Ерос промотира и третото си парче, което с DJ Stancho и бе качено в канала на Хит Микс Мюзик в YouTube, последвано от „Шефката на Ада“. От години той живее в немския град Бремен.

-Кога се зароди любовта ти към музиката?

-От както се помня съм се интересувал от музика! Пял съм в хорове, бил съм в танцови групи и винаги съм бил свързан с музиката. Тя е нещо много важно за мен и се надявам през целия си живот да бъда обвързан с нея.

-Защо реши да се занимаваш с поп фолк?

 -Реших да се занимавам с поп фолк, защото в този жанр се чувствам в свои води. Това мисля, че мога най- добре, иначе изпълнявам всякакъв стил музика. Нека не забравяме, че в момента това е и най-популярната музика в България и едва ли скоро ще се промени.

-Стартира с дует с Цветелина Грахич. Какъв човек е тя и приятели ли сте все още?

– Тя е луд човек с две думи. Много луда, много енергична и много печена. Да, все още сме приятели, макар и да се виждаме по-рядко.

-Продължи със самостоятелна кариера. Трудно ли е да си самопродуциращ се изпълнител?

– Продължих със самостоятелна кариера, защото това съм искал и защото знам какво мога и искам да го покажа. А дали е трудно да се самопродуцираш – да трудно е и то много, но с желание и упоритост се случват нещата.

-Има ли бъдеще фолкът у нас?

– Дразня се от такива въпроси дали има бъдеще фолкът или пък е на изчезване.  Разбира се, че има бъдеще. Поне 70% от българите слушат поп фолк. Някой представя ли си какво би било станало, ако поп фолкът в България изчезне? Не, нали? И по-добре!

-От години не живееш в България. Какъв е животът на мигрант, който живее далеч от родината?

– Да, аз от много години не живея в България, но животът ми е като на всички в България. Според мен съм запазил българското в себе си. Може би имам малко по-различен поглед на  нещата за разлика от тези, които живеят в България, но това е нормално.

-Мислиш ли да се върнеш скоро в България?

-Разбира се, че искам да се върна, но не знам какво ми е подготвила съдбата. Всичко зависи от нея. Ако имам възможност да се върна и да живея и да работя в България, то ще бъда много щастлив.

-Как успяваш от Германия да работиш и да представиш музиката си в България?

-Благодарение на днешните технологии не ми е толкова трудно. Всичко става по интернет, чрез социалните мрежи контролирам процеса на работа на композиторите например. След като е готова песента, хващам самолета, клипирам и готово . За всичко това трябват средства разбира се, но и с това се справям.

Никол Сашова
в. „България СЕГА“