Български модел в ТОП 3 на световен конкурс

С Ивел Йорданов съм ви срещал и друг път. Не отдавна момчето от Велико Търново стана първи подгласник на конкурса „Мистър София“, а само преди дни той стана втори подгласник в конкурса Future Fashion Face WORLD 2016.
Модното събитие се проведе в турския курорт Анталия, информират от ПРофайл. Нашето момче пребори жестока конкуренция от 50 участници от 20 държави. Освен това той грабна и специалната награда за най-добре изглеждащ модел в бански костюм. В журито били модни експерти от Турция, Франция, Шри Ланка и други страни, собственикът на футболния отбор „Галатасарай”, изпълнителният директор на турската телевизия Канал 5, по която предавали на живо конкурса. Модната надпревара продължила три вечери, като във всяка от тях участниците се представяли в различна светлина. Прочетете интервюто, което Ивел даде специално за в. „България СЕГА“

Поздравления за наградата от международния конкурс! Разкажи ми как попадна в него?
Здравейте! Много ми приятно, че отново имам възможността да бъда интервюиран от вашият вестник.
Случайно попаднах  на реклама и ми стана интересно за какво става на  въпрос. Влязох в сайта им и след като проучих нещата, реших да кандидатствам, пускайки снимките и данните за себе си. Не допусках, че ще се свържат с мен и че изобщо това ще стане реалност.
Сред толкова много представители от различни държави очакваше ли да се класираш в челната тройка?
Беше изненадващо и неочаквано да бъда одобрен и да съм сред представителите на различните държави. За мен е чест да представя България на едно достойно ниво и да накарам толкова държави отново да забележат  родината ни. Гордея се с това, че накарах Турция да признае, че България може и е втори подгласник в такъв световен конкурс.
Какви нови врати отвори пред теб “Future Fashion Face World 2016”?
Все още е рано да се каже понеже са минали само 2-3 дни от финала, но очаквам, че родината ни ще оцени тази  моя титла и ще застане зад мен. Надявам се, че ще отвори нови врати, тъй  като съм  отдаден и амбициран за нови продукции, проекти и кампании. Готов съм да дам всичко от себе си в името на България.
Ето че представяш България по света, кое според теб е най-българското качество, което притежаваш?
Горд съм, че съм българин, че съм роден в старата столица на България – Велико Търново. Никога няма да ме е срам от националността ми. Винаги с гордост ще произнасям българското име. Ще давам всичко от себе си за напред  да показвам на света, че България съществува. От малък ми е интересна историята на родината ни  и нейните традиции. Българите винаги сме били качествени хора, макар и малка част от нас да имат възможността да го покажат на света. Аз лично съм се занимавал от малък с народно пеене, народни танци и съм тренирал доста време свободна  борба.
А кое е нещото в теб самия, на което залагаш най-много в подобни участия?
Определено залагам на борбеният си дух, винаги се боря до край. Мотото ми е „Роден съм да се боря, живея за да побеждавам!” и се старая да го следвам.
Какво искаш да постигнеш още в живота си?
Като за начало винаги съм целял родителите ми да се гордеят с мен и с моите успехи. Една от главните ми цели е да осигуря по-добър живот за мен, моите близки и роднини и бъдещото поколение. Сега вече целя и България да се гордее с мен. Като малък винаги съм искал да стана като Джеки Чан – да пазя хората от лошите и добрите винаги да побеждават (смее се).
Преди време обмисляше варианта да учиш магистратура в Амстердам, все още ли се колебаеш?
Като цяло не съм взел решение все още. Просто искам да се реализирам по специалността си, но ми е трудно да съм далеч от приятели и близки. Надявам се да ми се отвори възможност да се реализирам тук до тогава.
Защо според теб хората гледат скептично на онези, които се занимават с мода и конкурси за красота? Какви причини би посочил като плюсове, в тази сфера?
Плюсовете са,че можеш да се покаже на останалите,че ако си упорит можеш да се реализираш. Всеки ден се ражда нова мода или тенденция. Признаваме или не, модата движи света. Една от причините е, че  хората обичат да подражават на идолите си. Скептично гледат онези, които имат еднакво ежедневие или са предубедени по някакъв начин, а малкото останали проявяват смелост и са готови за нови неща и експерименти.
Как успяваш да балансираш между висшето си образование и модните ангажименти?
Не е лесно, но не се оплаквам, защото в крайна сметка усилията ми постепенно се възнаграждават. Не ми остава много време за почивка и не успявам да се наспя качествено,но задължително гледам да свърша всички ангажименти, в противен случай се чувствам непълноценен.За да постигна целите си се изисква постоянство и работа.
Коя е най-абсурдната ситуация, в която си изпадал?
Не мога да се сетя в момента за точна случка.Напоследък преживявам какви ли не емоции, но се старая да гледам винаги позитивно на нещата и да ги приемам от забавната им страна. Има и абсурдни, но колкото по-малко човек им обръща внимание,толкова по-добре ще се чувства.
За теб България е?
Моя родина. Моята същност. Мое минало,сегашно и бъдеще, надявам се. Моят стимул и вдъхновение.
Какво би пожелал на читателите на вестника?
Пожелавам на читателите да се наслаждават на статиите и интервютата поместени тук. Отново да усетят тръпката от българското, да си спомнят, че ние можем да бъдем каквито искаме и да не забравят кои са и от къде са тръгнали. Да не спират да осъществяват мечтите си. Бъдете по-добри към всички, за да получавате повече положителни емоции. Гледайте хубавата страна на живота във всяка ситуация, независимо в какво положение сте.

Стелиян Стоименов,
в. „България СЕГА“