Джино: Важна е същността на човек, не ролята която играе (Video)

През изминалите месеци беше казано и изписано изключително много за Джино Бианкалана – момчето от България, прекарало 18 години от живота си в Америка, което спечели последния сезон на родния VIP Brother. От както прекрачи прага на къщата, която трябваше да дели с нашите знаменитости, до самия миг на победата и след това, той се превърна в тема номер едно в България. Спекулираше се около работата му в Щатите, отминалата му връзката с певицата Джена, престоя му в къщата на VIP Brother и взаимоотношенията с останалите съквартиранти. Но естественото му и непринудено поведение постепенно успя да надвие хроничното озлобление и завист в хората, като честно завоюва симпатиите и обичта на зрителите.
Как се печелят сърца? Като разкриеш своето! Точно това направи Джино от телевизионния екран. Той разкри себе си и извади на показ душата си, при това пред очите на цял един народ. Ако това не е достойно за възхищение, то не знам кое тогава е.
Ако питате него, той не се категоризира като VIP, макар да е прекарал толкова време под един покрив със звездите на България. Ако питате мен обаче, той е повече VIP от голяма част от останалите участници в шоуто, защото е чистосърдечен, възпитан, земен и абсолютно истински. А нима на фона на толкова много заблуда и дебнещия от всеки ъгъл фалш днес, това не се категоризира като значимо?
Хората забравиха, че не е от такова значение дали ръководиш корпорация, дали караш скъпа кола или живееш в луксозна къща,  важно е колко струва онова, което носиш вътре в теб – същността ти. Именно тези ценности припомни Джино на широката публика и тя го възнагради с първото място, с титлата шампион.
За тези и още неща говорихме със самия Джино Бианкалана в интервюто, което той даде специално за в. „България СЕГА“. Оставям на вас да прочетете разговора ни и сами да разберете, че българинът от Чикаго е точно онзи неподправен добър човек, когото сте гледали на ТВ екрана. 

Първо искам да те поздравя от мое име и името на медията по случай рождения ти ден и сърдечно да ти пожелая всичко най-хубаво!
Благодаря ти много!

Какви бяха причините, които те накараха да прелетиш океана и да вземеш участие във VIP Brother България?
Всъщност поканата за участие ми беше отправена отдавна, още преди две-три години. Но реших да я приема тази година, защото се говореха много неща по мой адрес, които не бяха истина, включително и за връзката ми с моята бивша годеница. Просто това беше нещо, което ми тежеше отвътре и исках да го изчистя. Не дойдох, за да се състезавам с виповете на България, дори не съм и помислял, че ще спечеля.

Току-що отговори и на следващия въпрос, който бях подготвил, дали си предполагал, че ще си тръгнеш като победител.
Не, наистина не съм го очаквал. Предполагах, че нещата стоят по друг начин, но съм изненадан и изключително благодарен!

Как се чувстваш като победител в последния сезон на VIP Brother България?
Чувствам се наистина добре, най-вече защото толкова много хора ме подкрепиха. Почти цяла България застана зад мен. 98-99% само позитивни неща чух и видях, разбира се, че има и проценти негативност от хора, които не ме възприемат. Но страшно много позитивни хора застанаха зад мен, което ме изненада наистина.

Какви са плюсовете, след победата ти?
Може би, че хората ме разпознават навсякъде, дори по улицата. Държат се добре, отварят вратите си за мен, канят ме на различни мероприятия и благотворителни събития. Радвам се, че видяха човещината в мен и се отнасят по същия този начин. Това е нещо наистина много хубаво!

Какво е усещането да бъдеш вътре в къщата на това реалити и да знаеш, че стотици камери наблюдават всяко едно твое движение двадесет и четири часа в денонощието?
Много е трудно. Първата седмица бях стресиран, защото нямаш нито едно място, където можеш да се уединиш и да бъдеш сам със себе си. Дори в тоалетната имаше микрофон. Налага ти се да се събличаш пред камери, да живееш с петнадесет човека, които не познаваш и да спиш с тях в една стая. Наистина е много трудно.

Създаде ли приятелства там?
Да, разбира се. Виждам се с повече от половината участници и има доста хора, с които изградихме приятелски взаимоотношения, които ще продължат доста време.

Да разбирам, че очакванията ти за виповете в къщата, които преди това малко или много си знаел, са се оправдали?
Да, за повечето определено се оправдаха, но има някои единици, от които съм разочарован. Но що се отнася до хора, винаги ще е така.

За теб лично, какъв урок научи от участието си?
Аз дойдох с една маска, която бях сложил понеже не бях сигурен как точно ще ме възприемат хората, защото изглеждам различно и мисля по различен начин. В началото бях по-дръпнат и дистанциран, но после свалих маската и всички брони, които имах и просто бях себе си. Може би заради това и спечелих. На финала е от значение истинската същност на човек, не ролята която играе. В крайна сметка, си затворен в къщата за два месеца и няма как да поддържаш илюзия за някакъв образ, който не е реален. И това е урокът, който научих –  винаги да бъда този, който съм.

Според теб, в къщата имаше ли хора, които играеха други роли и театралничеха. Защото моето мнение е, както каза и ти, че на везните накрая е натежало това, че си бил истински. А това все пак е реалити, всичко трябва да е реално, натурално…
Развира се, имаше хора които се сдържаха и не показваха доста от същността си. Имай предвид, че зрителите виждат само 35-40 минути от случващото се в предаването, а аз бях с тези хора по 24 часа на ден. Така че има много неща, които не са показани. Обаче е много трудно и доста различно да го гледаш отстрани и да го изживееш. Не съжалявам, че участвах – това е нещо, което ще остане вътре в мен завинаги.

Прекарал си 18 години в Америка. Предполагам си имал очаквания не само за участниците, но и за родината. Оправдаха ли се?
Аз гледам на себе си като на чужденец, все пак отидох в Щатите като дете и израснах там. И честно да ти призная малко се страхувах да се върна. Хората тук по някакъв начин се предпазват и за да не бъдат наранени понякога се държат грубо. Но в последствие видях хубавото в тях и разбрах, че съм бил заблуден. Имаме много добри и талантливи хора, при това много повече от половината население. И се радвам, че разбрах колко хубави хора имаме.

Това ли е една от основните разлики, които намираш тук в сравнение с хората в Америка?
Да, в Щатите е малко по-различно. Там всеки си гледа в неговата чиния и върви по своя път, което е доста по-различно от България. А и тук хората имат мнение за теб, виждат те по определен начин, в Америка имаш познати, дори не знам дали можеш да се наречеш приятели, които гледат единствено своето.

След като вече си тук, обмислял ли си да се върнеш за постоянно или да балансиращ между САЩ и България?
Да, мисля половината време да изкарам тук, другата половина в Щатите. За сега това съм решил.

Сигурно ти липсва семейството и работата.
Разбира се. Свикнал съм на един по-спокоен начин на живот, а тук е малко по-различно, но е на хубаво. Така че се наслаждавам и мисля наистина да балансирам между живота си в Америка и този в България.

Като споменах работата ти, според теб каква е причината хората и медиите да спекулират толкова много около нея и да твърдят различни неща?
За мен това е малко комплексирана история. Те всъщност в момента ми правят услуга, твърдейки че си изкарвам парите честно, което е точно така. Не мисля, че трябва толкова да ги интересува с какво се занимавам, а какъв човек съм. В интерес на истината не ме вълнува какво точно мислят за мен и за това как печеля парите си. Но това, което те показват е, че се трудя честно и аз съм им благодарен, защото това е самата реалност и аз съм горд с това. Мнението на хората в България е такова, че ако си изкарваш парите честно не си специален или нещо по-добро от другите. Сигурно трябва да си някакъв бандит или тарикат, който да се разхожда с охрана, за да видят хората, че си нещо повече… Не знам, за мен това е точно обратното.

Разбрах, че визитката ти във VIP Brother е била компрометирана. С други думи, посланието, което си искал да предадеш на хората е било различно, но са я монтирали по различен начин. Вярно ли е това?
Е, разбра се, че всичко е преувеличено. Това е визитка за шоу, чиято цел е да привлече вниманието на хората. Да, имаше някои неща, които бяха монтирани, а те не са точно така… Като това кое е най-скъпото нещо, което съм подарявал на жена. Аз отговорих, че това е сърцето си, а те изкараха, че всъщност най-скъпия подарък, който съм правил е кола. Аз съм купил кола а бившата ми приятелка, да, но така ги направиха нещата, че малко ги пресилиха. Но то е нормално. В началото бях малко шокиран, но вече няма никакво значение.

Имаше ли нещо друго от излъчените епизоди на шоуто, спрямо теб, което не е предадено както трябва?
Не, мисля че това беше. Много хора всъщност показаха себе си, но има доста материал, който не е излъчен, защото времето бе много ограничено. Все пак ние бяхме месеци в къщата и няма просто как да се покаже всичко.

Нашата медия има рубрика за хората в транспортния бизнес, какъв съвет би им дал на тях, чисто професионално?
Който се занимава с транспортен бизнес в Щатите е доста напред, защото се изкарват наистина добри пари. Хората не трябва да ги е срам от работата им, в това няма абсолютно нищо срамно. Аз съм на мнение, че всеки трябва да се гордее с онова, с което се занимава. Аз и тоалетни да чистя и с това ще се гордея, защото няма нищо срамно.

Ти всъщност си работил в McDonald’s.
Това ми беше първата работа като дете, да.

Да се върнем към съвета, който би дал на хората, които работят в транспортната индустрия.
Вярно е, че имам компания, но просто не знам какъв съвет мога да им дам. Всеки знае сам за себе си.

Да кажем, че съвет е самия ти живот – че си се трудил честно и си постигнал нещо.
Но това в Щатите не е само за шофьорите или хората в транспорта, то важи за абсолютно всяка професия. И за да имаш някакъв бизнес трябва да си там, не може да стоиш в къщи и да щракаш с пръсти като някакъв шеф и да контролираш. Както казах, ако на мен бизнесът ми беше да чистя тоалетни, ще съм там и ще ги чистя. По същия начин е и с камионите, да, карал съм камион и ако трябва пак ще го направя. Това е логично и няма нищо срамно.

В момента се намираме в офиса на Ваня Червенкова, на която сме изключително благодарни за съдействието, а днес е и рождения ти ден. Какво би пожелал на себе си?
Какво мога да си пожелая… Всички в семейството ми да са живи и здрави, а другото ще се нареди.

Стелиян Стоименов
в. „България СЕГА“
Интервюто се осъществи с любезното съдействие на Краси Куртев