Боже! И Мариам Гарба може да дойде!

Сред най-атрактивните и най-малко познати наши партньори при осъществяването Юбилея на вестник „България Сега”, което ще го правим в Императорската зала на Банкетния център „Живаго”, е Мариам Гарба. Тя ни гостува с една версия от своите  крайно нестандартни и дори загадъчни модни шоу-програми.
Мариам е позната в света на предприемачите, които по принцип са, като че „солта на американското общество”, като разностранна и в никакъв случай не „праволинейна личност”. Има Харвард и Стенфорд – най далечните от мен световни университети. Има завършена с отличие специалност – биология на човека,  както и обществени науки,  още медицина – инфекциозни болести, няма да повярвате – и години изследователска практика на Африканския континент. Говори няколко езика. Директор е на федерални  образователни програми. И в никакъв случай не накрая –  има своя модна корпорация, Maryam Garba LLC, където се изповядва професията Fashion Designer.
През 2014 година е обявена за най-добрата жена предприемач в американския бизнес. Мариам е също така и основател на „Клуба на милиардерите” – некомерческа организация, която учи хората  как се създава богатство и влияние в обществото. Живее в Чикаго, но нашите, редакционни връзки с нея, за добро или лошо, не са по милиардерската линия, а по най-волунтерската струна в Мириамината  неспокойна душа – като към колежка, която се грижи за хората. Но ако ние се грижим да облечем малко по-добре нашите читатели с информация,  Мариам Гарба облича обикновените, трудови хора и студенти, децата и уважаемите сеньор-ситизън-чикагци в практични и семпли, но здрави,  приятни на вид и удобни за и за труд и за почивка дрехи. Обиколила е цял свят и е събрала много опит и мъдрост в няколко професионални области, които влага в своите дизайнерски решения и поведение в обществото.
Лично аз не съм посветен дали ще можем на юбилейната вечер да ударим по един скоч с Мариам – било като много мила наша гостенка от милиардерския клуб, било като дизайнерка на работни комбинизони за пернишките миньори, ако все още ги има из Перник… Но това не значи, че Вие трябва да се отчаете и да не присъствате на  Юбилея. Тя може и да дойде,  може и да не дойде, но другото е съвсем сигурно – и нашето вестникарско присъствие и менюто на вечерята…  То е изписано върху  половин страница от „България Сега” и в списъка има такива ястия, чието име за мен е по-непознато и от китайското писмо, камо ли да съм ги сънувал…  Добре дошли и добра среща!

Климент Величков,
 в. „България Сега”,
Чикаго