Красимир Аврамов: "Корупция, измама, подлост – това е българският шоу бизнес!"(Видео)

Красимир Аврамов завършва НАТФИЗ. Първият му албум “Silent Voices” (1997) е в челото на музикалните класации в България. Независимо от успеха и славата, през 1998 година решава да зареже всичко и да опита късмета си в Холивуд, където живее и твори 11 години.
Красимир печели българския конкурс на Евровизия и представлява България на финалите в Москва през 2009 година. Той е единственият български естраден певец със соло концерт в Kodak Theatre “Залата на Оскарите” – Холивуд, Калифорния. Красимир получава престижната награда за “суперзвезда” от LA MUSIC AWARDS.
Новите хитове на Човека-Глас (създадени със съдействието на българската мега поп/ денс група DEEP ZONE PROJECT), които вече превзеха дискотехите в България, ще бъдат представени за пръв път в Америка по време на единствения му концерт в Чикаго на 15-ти юни, 2013 г. Красимир е сред първите създатели на нов музикален жанр – попера ( “Попера” е името на втория му албум, издаден и продуциран в САЩ). Красимир Аврамов е известен като “Човекът-Глас”, тъй като пее в четири октави. По време на концерта си във втория по големина български град – Пловдив, той се надпява с шест автомата “Калашников”. Сред приятелите на Красимир са Quincy Jones, Brad Pitt, Mila Jovovic, Nicole Kidman и други известни холивудски звезди. Той участва във филми и ТВ шоута. Красимир е наричан още “Българският Витас”, но е много по-разностранен от известния руски певец.

Някои от феновете на Красимир Аврамов ще имат възможността да получат неговата книга “Между Два Свята”  с автограф, непосредствено след концерта на 15-ти юни в Чикаго.

Промоционален клип на BG7 TV за концерта в Чикаго:

 

СМ: Доста години минаха от предната ти среща с българите в Чикаго. Какво се случи в твоя живот и твоята кариера през този период?

КА: Наистина мина много време от тогава. Времето лети бързо и неусетно, но важното е когато погледнеш назад да видиш, че не е било похабено. Гледах максимално да оползотворя последните няколко години. Стремях се да бъда колкото се може по-креативен и продуктивен. В резултат, на което написах първия си автобиографичен роман – “Между два свята: Любов, лъжи и една песен”, който беше приет много добре от критиката в България. Имах редица представяния на книгата из родината, а паралелно с това продължих да творя музика. Родиха се няколко доста добри песни, като последната “Loving you this way” на която заснех и видео клип, който се радва на сериозен успех и постоянно се върти по телевизиите  и радио станциите. Няколко пъти поставих и пантомимния си спектакъл “Спомени”, който мисля да разигравам и в бъдеще. Имах и доста концерти из различните градове на държавата ни.
Сега като се замисля, определено съм удовлетворен от постигнатото в професионален план. В личен план също ми се случиха доста хубави неща, които предпочитам да запазя за себе си. Като цяло съм щастлив, не мога да се оплача.

СМ: Какво те вдъхновява да запазиш спокойствие и да твориш в България, когато напрежението у хората е толкова високо?

КА: Напоследък, като че ли хората по цял свят са на предела, не само в България. Положението в световен мащаб тръгна на зле. Нужно е само да пусна телевизора и трагичните новини се изливат една след друга. Животът стана изключително мъчителен и не е лесно да запазиш спокойствие предвид смазващата тежест на дните. 

Но мен това ме вдъхновява и амбицира. Кара ме да искам да създам нещо хубаво, нещо което би се оценило и би накарало някого, дори и за минута, да се откъсне от суровата действителност. Моят изход е музиката, тя ме отнася на сигурно и ми вдъхва сили. 

СМ: Ако трябва с две думи да опишеш това, което виждаш около себе си, кои биха били те?

КА: Не съм сигурен, че две думи стигат. Това е като да ме накараш да погледна към небето в ясна нощ и да посоча само две звезди, които да изпълнят небосвода. Може би “трагедия” и “щастие” – двете крайности, които по принцип са самоизключващи се. Но ми се иска да вярвам, че въпреки трагедията на всеки един от нас, ние ще успеем някак да стигнем до собственото си щастие. 

СМ: А, кои биха били трите думи за състоянието на българския шоу бизнес?

КА: Корупция, измама, подлост. В България нещата не стават с талант, стават с връзки. Тук за да успееш, не трябва да изпъкнеш или да се откроиш, а да смажеш конкуренцията. Което аз намирам за изключително тъжно и жалко.

СМ: Как се приема новата ти книга “Между два свята”?

КА:
 Романа се приема много добре, което ме радва. Рецензиите за “Между два свята” са ласкави и хвалебствени. За един творец най-голяма награда е да бъде оценен. След издаването на книгата много хора се свързаха с мен, за да ми кажат, че са я прочели и са си променили мнението за мен самия, за шоу бизнеса и за случилото се около Евровизия. Получих и не малко извинения от личности които в миналото са ме подвеждали и предавали.
Между другото, отговорния редактор на романа, нарича книгата ми учебник за живота, което не знам колко е вярно, но съм щастлив, че по някакъв начин успях да стигна до сърцата на хората чрез словото.

Информация за концерта в Чикаго (Фейсбук):
 
https://www.facebook.com/events/204177143065716/ 
 

СМ: Преди години ти замина за САЩ, в момент когато твоята кариера в България се развиваше с невероятна скорост. Защо прекарваш толкова дълго време в България? Какво искаш да докажеш и на кого?

КА: Никога не съм искал да доказвам каквото и да било на когото и да било. В България съм защото така реших. Не мисля да оставам тук завинаги, но поне засега се чувствам добре. Това да си бъда у дома ми помогна в творчески план. Когато писах романа си, факта че се намирах на същото място, където се случиха нещата около европейския форум, ми помогна отново да се потопя  в онази атмосфера. Тук създадох и песента си “Риа”, както и “Loving you this way”. Америка дълго време ме вдъхновяваше, сега реших да извлека вдъхновение и от родината.

СМ: Какво мечтаеш да постигнеш в професионален план?

КА: Един творец винаги мечтае за повече. Няма музикант, писател, актьор или танцьор който да не иска по-голямо творчество, повече участия, по-големи сцени, повече публика. Хората които създават искат да създават още и още. Поставят си все по-големи цели и се стремят към по-големи висоти. Това искам и аз.

Повече информация за Красимир на www.krassimir.com или www.facebook.com/krassimir.avramov

Красимир Аврамов в Шоуто на Слави:

СМ: Името ти е Красимир. С какво си допринесъл да направиш света около себе си по-красив?

КА: Вярвам, че музиката ми е допринесла за това. Като всяко изкуство музиката сама по себе си е дар и богатство, така че надявам се да съм допринесъл за душевното богатство на някого.

СМ: Когато служихме заедно в поделението в Сливен си спомням, че си  споделяхме мечтите за бъдеща професионална реализация? Ти бе много перспективен мим, а аз бях приет да следвам престижната за това време специалност – международни икономически отношения. Минавало ли ти е през главата, че ще станеш известен певец, а аз ще ти организирам концерт в САЩ?

КА: По онова време наистина се занимавах повече с пантомима, но също исках да стана и певец. Никога не съм предполагал обаче, че ти ще организираш мой концерт. Искам да знаеш, че аз много се радвам на успехите ти и съм изключително благодарен и горд от факта, че мога да те нарека мой приятел. Въпреки годините, които минаха от казармата насам съм щастлив, че поддържаме приятелството си, защото без приятели човек е никой. Едно голямо и искрено благодаря!

 

СМ: На теб ти предстоят и други концерти в САЩ, освен този в Чикаго. Къде ще бъдат те?

КА: Имам два концерта в  Лос Анджелис в “Новел кафе” на 22-ри и 29-ти юни от 19:30 ч. Участия имам и в Сиатъл и Финикс, а в момента преговаряме за  Вашингтон и Ню Йорк.

СМ: Какво искаш да кажеш на българите в Чикаго броени дни преди концерта ти?

КА: Първо искам да им пожелая да са живи и здрави. Надявам се, да се видим с всички мои почитатели на концерта ми, така както беше последния път през 2005 г. Да си изкараме хубаво и да се забавляваме. 

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”
 

Информация за концерта в Чикаго (Фейсбук):
 
https://www.facebook.com/events/204177143065716/ 

 
 
Документален филм за Красимир – част 1:
 

 
Документален филм за Красимир – част 2