Философия на любовта

Любовта е чувство на симпатия, привличане, привързаност и грижа. Това е дълбоко чувство, което се споделя от близки, влюбени и такива, които имат интимни отношения. Любовта нахлува спонтанно и изведнъж завладява душата ни. Чувство на дълбока страст и пълно отдаване на любимият.
Любовта е стара колкото човечеството, но всеки път се ражда отново, чрез този, който я опознае за първи път. Тя е най-голямата сила която движи човека. Тя има две ръце, едната е пълна с топлина и ласка, а другата държи секира, която може да наранява безмилостно. Да не забравяме, че любовта, щастието и скръбта, вървят рамо до рамо. От любовта до омразата има само една крачка.
Раздялата е част от любовта и спомените за изживяното не са неподребно минало, а самият ваш живот. Хората се обичат и за това са заедно. В даден момент спират да се обичат, защото обикват другиго – ние хората сме непостоянни в чувството любов.
Почти всеки човек се влюбва. Тогава света изглежда по друг начин. Всичко е по-красиво и прекрасно. Но винаги има едно „НО“. Ако настъпи краят, ако те предадат, наранят и обидят, тогава става съвсем различно. Ако любовта те прави по-добър, то омразата те води до безумство. Раздялата с любимият ни прави подли – способни на най-долни постъпки, породени от боли. Тогава душата плаче, а разум няма.
Винаги става така – намразваме тези които обичаме, защото те вече не ни обичат. Любовта е силно човешко чувство, което събира хората. Любовта трае толкова колкото и позволите. Обичайте и приемайте партньора си такъв какъвто е. Не се опитвайте да го промените и моделирате по някакви ваши критерии. Има голяма вероятност да не харесате творението си. Винаги се поставяйте на мястото на другия, когато искате той да направи компромис заради вас. Преди да кажате нещо гневно и по-остро, пребройте до три. Не забравяйте, че човекът до вас не е кошче за душевни терзания.
Помнете, че и да загубите любовта – на следващата пресечка ви чака друго сърце, което иска да бъде намерено и обичано.
Не смесвайте любовта с други чувства. Ревността не е любов – тя е желание да притежаваш. Истината е, че ние не можем да притежаваме никого – всички сме отделни личности и имаме право на щастие токлкова, колкото и останалите.
Няма нищо по-красиво в живота от това да срещнеш любовта и да я изживееш.

Таня Георгиева
в. „България СЕГА“