БОЙКО???? Мислете европейски, действайте пробългарски, господин премиер

След като европейските политически лидери се обръщат към Бойко с премиера на Република България, и аз – един от неговите избиратели – ще го наричам така.
Ето какво каза той в телевизионно интервюто от кабинета му в Министерския съвет, по случай навършване на първата година от третия му управленски мандат:
“Срам ме е, че не можахме да представим Конвенцията за защита на жените и децата от домашно насилие по начин, по който да бъде възприета от хората. Успяхме да направим така, че да се възползват различни политически сили и да вкарат темата в посока, която не е в духа на конвенцията. Подценихме ситуацията, а това е един страхотен бич. Но след като има такова обществено недоволство, решихме да я свалим.“
Срам е, господин премиер, че все още искате да лъжете Народа с Истанбулската конвенция (ИК) за защита на джендъризма, маскирана със защита на жените и децата от домашно насилие.
Срам е, че не уважавате призивите срещу ИК на Светия синод на Българската православна църква и другите религиозни общности, на академиците, учителите, лекарите, писателите. И на университетските учени, които са по-често на страниците на реномирани международни списания и платформите на международни симпозиуми, отколкото по българските вестници и телевизионни екрани (вижте „Спрете да бъркате в душата на Бога“, вестник „168 часа“, 8 – 14 март 2018).
Срам е, че в България шестват около 200 про-джендърски неправителствени организации (НПО-1, за НПО-2 вижте по-долу) и разни евроемисари и ПЕС-ари, водени от СДС (Сергей Димитрович Станишев).
Срам е, че в борда на Вашия Съвет на старейшините са Росен Плевнелиев и Симеон Сакскобургготски, а не, примерно, нашите големи писатели Антон Дончев и Стефан Цанев – тяхната мъдрост е много по-ценна и „апостолска“ за България.
Срам е, че толкова късно се сетихте да противодействате на второкачествените храни, внасяни от западноевропейски фирми в българските магазини – урок, научен от диктатора, който скри информацията за аварията в АЕЦ “Чернобил” на 26 април 1986 г.
Срам е, че сме в челните редици на света по смъртност от мозъчни инсулти и сърдечни инфаркти, по тютюнопушене и неграмотност, а сме на дъното по свобода на словото и висшата корупция.
Срам е, че подценявате ситуацията, която причинява смърт от болести на 294 българи дневно, а се раждат само 178 деца. Именно това е един страхотен бич за България – най-страхотният, причиняващ демографската катастрофа (вижте вестник „168 часа“, 3 – 9 май 2018).
 Срам е, че в България има политическо нехайство към опазване на здравето – най-важното човешко право. Като всички властимащи, мислите мандатно, а не проспективно, господин премиер – това, след 25-30 години, ще направи страната ни, подобно на САЩ, minority majority nation (нация, в която малцинствата са мнозинство) – най-тъжният фолклор.
Затова по случай навършване на първата година от третия Ви управленски мандат, изписвам Бойко????, вместо Народе??? Жалко, че алтернативите са все още неидентифицирани политически обекти (НПО-2) – например, БСП и „Демократична България“.
Номинираха Ви за “Европейска личност на годината”, господин премиер – ще Ви връчат престижната награда в Сараево на 6 юли 2018 г. Честито, но ако продължавате да съдействате за узаконяването на ИК в нашата православна, патриархална и красива Родина, никога повече няма да бъдете номиниран за „Българска личност на годината“.
Моля Ви, вече не казвайте: “Срам ме е, че не можахме да представим Конвенцията за защита на жените и децата от домашно насилие по начин, по който да бъде възприета от хората…Подценихме ситуацията, а това е един страхотен бич. Но след като има такова обществено недоволство, решихме да я свалим.“ За винаги или отново ще я внесете в Народното събрание, както настояват еврокомисарите?
Настана „време разделно“, господин премиер: трети пол или четвърто правителство? – изберете сам. И сложете повече книги, не само фотографии в кабинета си. От тях ще научите, че силата на една държава се постига с реципрочна емпатия между политици и народ. Непозволявайте нашествието на трансроди (производна на „изроди“), трансджендъри и трансевропейци да заразява България с вируса на транслиберализма и трансхуманизма. Родинатани не трябва да става транстопия – най-лошата утопия.
No pasaran – ИК няма да мине в България, господин премиер!
„Сега Съветът на Европа се опитва да наложи избираеми социални параметри на половата идентичност – в разрез с традициите и културата на различните европейски общества… В учебните програми на училища и университети ще се дава път на чуждата и опасна за българското общество джендър идеология… Натрапват се чужди за обществото и нацията ни стереотипи на сексуално възпитание… Джендър идеологията е неприемлива  за нас, защото противоречи на традиционните ни семейни и християнски ценности, на същността  на Бог, Природа и Човек. Тази идеология взривява основополагащи  механизми на живота, с непредвидими последици. Категорично сме против насилието, но и категорично сме против  налагането на джендър идеологията и практики в България. Децата са нашето бъдеще. Трябва да ги пазим!“ – както Ви писахме на 12 февруари 2018 г. в нашето Открито писмо относно ИК.
Мислете европейски, действайте пробългарски**, господин премиер. От греховете на политиците страдат поколенията. Джендър идеологията е вредна (не само) за България – „когато има грях, държавите рухват“.

Д-р Георги Чалдъков*
в. „България СЕГА“

_______________________________________
*Професор по клетъчна биология в медицински университети в Сърбия, Италия и Япония. Член на Международната академия на сърдечносъдови науки.

** Перифраза на „Мисли глобално, действай локално“ – изречено през 1972 г. на конференция в ООН от професор Рене Дюбо.