Грешим ли във връзките си?

Всяка връзка има своите възходи и проблеми. Колко дълго може да продължи една криза и колко дълбока може да е тя е въпрос и отговора е в самите нас. А дали не е по-добре да я прекратим? Отговора се крие в анализа, който сами трябва да направим.
Грешките са нещо лошо и хубаво едновременно. Макар, че много пъти страдаме заради тях, те ни дават шанс да се поучим и да живеем живота си по един по-добър и правилен начин. Не може да се предпазим от грешките си, те са ни верен спътник през целият ни живот. Това което може да направим, е да не допускаме едни и същи грешки отново и отново.
Жените са способни да грешат за много неща. Ще ви запозная с едни от основните пропуски. Ако се припознаете помислете над темата.
 Един от любовните капани, в които попадаме най-често е мини-бракът. Запознаваме се с някого, излизаме няколко пъти и бързаме да променим статуса си във Facebook на „обвързан“. Реално ние не познаваме човека когото сме срещнали преди няколко седмици, но бързаме да се похвалим с новото си увлечение. И така преди да сме опознали обекта на нашите емоции, започваме с плановете – да живеем заедно, да установим интимни отношения, даже да планираме имена на децата си. Натоварваме връзката с очаквания и не след дълго се появяват проблемите. Осъзнаваме, че това не е „Нашият човек”  и сме прибързали, построявайки пясъчни кули във въображението си. Реално човекът срещу вас няма нищо общо с представите, които сте изградили за него. Ако сте взели решение да сложите край на взаимоотношенията си, то не се колебайте от факта, че понякога си изкарвате хубаво с неподходящия за вас.
Ако сте готови за дългосрочна връзка и искате да създадете семейство, помислете върху някои основни грешки, които допускат жените, по отношение на мъжете и се помъчете да не ги правите.
– Не бързайте да планирате съвместна почивка с човека, който познавате от две-три седмици.
– Да изпращате голи снимки. Да изпращате своето голо тяло на мъже, които харесвате, но не познавате много добре, не е добър вариант. То и на сериозното си гадже не бива да се пращат, защото ако се разделите може човекът да се огорчи. В такъв момент не знаете как ще бъдат използвани интимните кадри.
– Да разказвате на родителите си за него. Не въвличайте даден мъж в представите на родителите си, преди да сте сигурни, че той ще се задържи във вашия живот.
– Да пренебрегвате приятелите си заради него. Те са били там преди него и има голяма вероятност да бъдат до вас и след него. Не ги игнорирайте заради любов в чието развитие не сте сигурни.
– Да ровите в телефона му. Спестете си излишни драми. Приемете, че човек има лично пространство, в което не трябва да се бъркате.
– Да казвате на хората ,че сте намерили „Единственият”. Не избързвайте. Рискувате да станете жената с много „единствени“.
– Да изгубите своята независимост. Не жертвайте това което сте и това, което ви харесва, заради който и да е мъж. Никой не бива да очаква това от вас. Хората трябва да ви ценят за това което сте в действителност.
– Да повярвате в лъжите му. Не се ли научихте от предходните си връзки да разпознавате лъжата?
– Да игнорирате инстинктите си. Понякога жените имат много силно развита интуиция. Усещат, че даден мъж не е подходящ за тях, но въпреки това го харесват много. Най-добре преборете себе си и отстъпете. Ако ли не, то ще си понесете последствията.

Taня Георгиева,
в. „България СЕГА“