Енергийната прабългарска дума „ОРЕНДА”

Оренда е най-старата българска дума, която има мощна вибрация и дава уникална енергия на българите. Оренда изразява магическата сила на прадедите ни. С помощта на специални сакрални практики те са черпили положителни  вибрации от Вселената.
Поверието за „оренда” или (Мана), е еднакво с основните понятия на древнокитайската философия за вътрешна енергия „Ци”, също и при японците понятието „Ки”, а при индусите тази вътрешна енергия се нарича „Прана”. Това ни показва, че езотеричните култове имат общ корен от древността. Древните българи почитали неодушевените предмети и вярвали в магическата им сила. Те вярвали, че Вселената е изпълнена с особена свръхестествена сила, която се крие по някакъв начин във всички предмети. Тази сила те мислели, че обитава в главата и кръвта, като можела да преминава от един в друг човек, както в предмет и обратното. Поверието за „оренда”ги е карало да пият вино от черепите на убитите си врагове -да приемат силата и енергията им.
Оренда се е наричала магическата сила. Тази дума е събирала в себе си една духовна теория (Саракт), върху която се е съхранявал и развивал българският боен дух. Може би тази магическа сила е пазила огромният боен дух на българина през вековете в битките и той е единственият войн на единствената страна в света, на която не е пленявано знамето.
В днешният ден хората са застрашени много от загуба на жизнена енергия. Почти всички хора изпитват нужда от знания и техники за енергийно стимулиране. Науката доказа, че вибрациите на музикалните тонове и звуците на отделни думи притежават различни по сила и вид енергийни заряди. При нас българите думата „оренда” директно ни зарежда с положителна енергия, а думата „пари” с отрицателна негативна енергия. Заменете думата „пари” с  думата „финанси”.
Прабългарите са от религията на „магите”. Жреците на Бог Тангра са извършвали жертвоприношения, гадаели са по различни начини и са владеели лечителското изкуство, а билколечението и до днес носи у нас тази древна тайна на изцеление. Днес трябва да използваме по-съвременен начин силата на родовият си дух. Много е важно да вярваме в мощта на нашата уникална енергия „оренда”, да изричаме тази  дума и да насочваме мисълта си към положителни мисли.

Таня Георгиева,
в. „България СЕГА“