ПОХИЩЕНИЕТО НА ЕВРОПА

Насилствения секс, макар и описван в красиви легенди още от древността, не е от вчера и продължава да е ежедневие в уж  цивилизованата ни съвременност. В древногръцката митология Европа е дъщеря на финикийския цар Агенор. Според легендата, Зевс се явил пред Европа, която играела с приятелки на брега на морето във вид на кротък бял бик, когото тя възседнала. Преплувайки морето, той я отвлякъл на остров Крит. Там се превърнал в прекрасен младеж и прелъстил Европа. Похищението на Европа е сюжет за картини на велики художници и дори е изобразено на гръцката монета от 2 евро.
През изминалата година темата за бежанската вълна е водеща в политиката на Европейския съюз и в медиите. Въпреки опитите да контролира ситуацията с бежанците от страните на Близкия Изток и Северна Африка, полицията и самите граждани са принудени да признаят, че са залети от вълна на жестоки изнасилвания на местните жителки, кражби, грабежи и други престъпления. Журналистите, полицаите и самите европейки са потресени от факта, че техните приятели, любовници, колеги и дори съпрузи се боят да ги защитят от оскотелите за секс насилници. Само в скандинавските страни полицията разследва стотици дела за изнасилвания на техни гражданки. В почти всички дела главни действащи лица са мигрантите, съобщава пресата. И преди медиите съобщаваха за множество случаи, в които около центровете по прием на бежанци мигрантите нанасят побои на европейците и изнасилват непълнолетни момичета „направо на улицата“, но полицията скрива националността на престъпниците „за да бъдат избегнати погроми“. В някои от случаите бежанците даже биват преселвани, за да бъдат спасени от нощни палежи и възможни покушения от страна на местните.
Оправданието им е: „Ние дойдохме за да се спасим, искаме да останем тук и да работим. Но работа няма за всички, парите са малко, жените са малко. А те ходят и ни дразнят – богати и развратни! Затова ще „ги имаме“ със сила“ – не се притесняват да споделят пред журналистите. Свободното поведение на младите жени, полуразголени през лятото, а в останалото време с плътно прилепнали клинове и тесни панталони, подчертаващи анатомичните им форми, са непозволено за тях предизвикателство към религиозния им морал.
И си задаваме въпроса – какво свързва красивата легенда за похищението на Европа с днешната ни действителност? Кому и за какво са необходими тези придошли над милион млади мъже, при наличие на висока безработица и за собствените им граждани? Дори и на неспециалистите е известен факта за демографската криза на континента. Индустриалните страни са поразени от колапс на фертилноста. Раждаемостта остава ниска, въпреки икономическите стимули и подкрепа от страна на държавите и се движи от 1,25 до 1,6 деца средно на фертилна (в детеродна възраст) жена. За осигуряването на стабилен брой на населението са необходими 2.1 – 2.3 деца на жена. Средно около 20 процента от двойките в Европа имат репродуктивни проблеми. Тази стойност се отнася и за България, казват експертите в областта. Най-много са засегнатите обаче в Европа. Всяка изминала година репродуктивната способност на човечеството драстично намалява под влияние на редица фактори. Статистиката е на Европейската асоциация „Фертилити Юръп” в подкрепа на пациенти с репродуктивни проблеми, която  обединява пациентски организации от 23 европейски държави. Тя е част от специализираната медицинска и научна общност, която почти 40 години се старае да реши проблема. И малко информация за изясняване на проблематиката:
Около петият ден от оплождането на яйцеклетката от сперматозоида, полученият бластоцист се излюпва от тънката обвивка, в която се е развивал до момента. Тя се нарича zona pellucida. Това е мигът, в който се е превърнал в ембрион и започва имплантирането му в утробата на жената, която след 9 месеца ще му даде живот. Това е единствения миг, в който ембриона има избор. Той, или ще приеме съдбата и родителите, които някой в някаква лаборатория му е определил, или ще умре. Защото бъдещето му е предопределено от генното инженерство. Първата успешна „ин витро” бременност е постигната през 1977 г. във Великобритания. Десет години по-късно успехът е постигнат и у нас. През 2006 г. в клиниката „Ейбрахам център за живот” – Тексас е открита официално първата криобанка за производство и търговия с човешки ембриони. По това време тя разполагала с 400 000 готови ембриони за имплантиране. Към настоящия момент в криобанките на клиниките по света те са милиони, складирани и замразени в течен азот и броят им продължава да расте, като очакват съдбата си. Някои от тях ще бъдат убити, други ще са използвани в експерименти, трети ще бъдат вложени в производство на стволови клетки и органи. Четвърти ще бъдат продадени, или дарени на бездетни семейства. В бранша експресната услуга  е известна като „овърнайт мейл”, или пратка за една нощ. Индустрията за изкуствено оплождане вече предлага всичко. В Интернет всеки вече може да си избере оплодителен материал, сортиран по генетични белези – черти на външността и характера, коефициент на интелигентност, раса и образование на донорите. Само в САЩ в тази индустрия се въртят десетки милиарди долари. По същата логика и у нас услугата не е безвъзмездна. Овцата Доли беше старта на клонирането на бозайници и на дневен ред е човешкото клониране, което ще повдигне редица въпроси и проблеми от морално естество…
Но, защо бездетните семейства се подлагат на мъчителни процедури и непосилни разходи, а не си осиновят вече родени по естествен начин деца? Създаването на деца е генетично заложено в човека, по неписан закон за всички живи същества. Възниква въпроса, защо да живееш, без да оставиш следа след себе си. Отговорът на който е роденото дете, оправдаващо всички мъки и неудобства при прилагане на метода.
В процеса на експлоатация на метода „ин витро” обаче възникна проблема със стареене на уж „жизнеспособни” ембриони, съхранявани продължително време, което е и причина за редица непознати болести от генно естество на т.н „стъклени деца”, заченати по този начин. Защото на латински „in vitro” означава буквално „в стъкло”. Освен проблема с болестите от генно естество, се проявява и този за твърде бързата промяна на генетичния код. Всички ние сме свидетели на бързата физическа акселерация и умствено съзряване на новите поколения. Родените днес са по-схватливи, рационални и технологично оправни от родените вчера. Създава се дори нова, по-висока скала на „IQ”, постижима предимно за младите. Връзките между невроните в мозъка се осъществяват все по-бързо. Еволюцията на човешкия разсъдък и съзнанието, както и технологичния напредък за последните 30-40 години са толкова значими, че говорим за еволюционен скок.
Още в 80-те и 90-те години на миналия век замразяването на оплодени яйцеклетки в течен азот стана популярно и ефективно в областта на асистираната репродуция. Семейства прибягващи до „ин витро” процедури, оставят след всеки опит големи количества, достигащи 20-25 ембриона на процедура. Световната статистика сочи, че само при един „ин витро” опит, получените яйцеклетки са от 8 до 30. Милиони семейства даряват или продават излишните си ембриони на клиники и университети. Така се отърват от бремето за заплащане съхранението на ембриони, които едва ли ще използват отново. Милиони ембриони пътуват по всички дестинации на планетата, като цената им варира от 2000 до 5000 долара за брой. Към тези суми се прибавят  и разходи за консумативи, медикаменти, транспорт и др. Според качеството, годността им и алчността на търговеца.
През 2002 г. се публикуват две мащабни изследвания в New England Journal of Medicine. Те показват, че децата заченати чрез асистирани репродуктивни методи в значителна степен се раждат с тегло под нормата, както и че страдат от широк диапазон родилни дефекти, недъгавост и генетични увреждания. Проучване в Австралия върху деца с тежки генетични дефекти и увреждания и недъгавост показват, че 90% от тях са заченати „ин витро”. Имат много по-висок процент на смъртност и страдат във висока степен от церебрална парализа, муковисцидоза, емоционални и поведенчески проблеми. Хоспитализират се много по-често от естествено родените деца. Учени твърдят, че момиченца, износени „ин витро” с братче близнак, приемат мъжките му хормони, което води да редица физически и здравни проблеми по отношение на половата ориентация. Процедурата увеличава и броя на хората – химери с двойно ДНК, което води до преждевременна смърт на единия близнак, станал част от другия. Третирането с хормони за задържане на бременните жени, по време на процедурата, може да промени бъдещата сексуална ориентация на бебето. Смъртоносния синдром на Далвер, появил се през последното десетилетие е другата огромна опасност. Боледуват деца ненавършили 5 годинки. Същите нямат имунна защита и боледуват от всички възможни инфекции. За сега няма открити медикаменти за лечение. Голяма група учени обвиняват хилядите клиники за асистирана репродукция, позволяващи на пациентите си да избират своеволно характеристики на бъдещото си поколение – пол, цвят на очите, IQ, черти и особености. Така се унищожава естествения подбор и устойчивостта на вида ни. От тези примери е видно, че влизането на човека в ролята на Бог крие огромни рискове.
За мнозина бе странно обявяването на мама (Mutti) Меркел за Човек на годината през 2015 г. За антрополозите е факт, че човешкия вид е възникнал в Африка и там е най-запазен човешкия генотип до оригиналния му вид. Именно тя отвори широко портите на Европа, за преселение на народите и бъдещо рекомбиниране по естествен път на човешките гени и запазването ни като вид. Болната Европа няма нужда за съхранението си от прескъпи медикаменти и процедури, а  от лечението, предписано от природата ни.
Може би написаното до тук е повлияно от Теорията на конспирацията, но звучи твърде правдоподобно.

СВЕТОСЛАВ  АТАДЖАНОВ
Djani.blog.bg
за в. „България СЕГА“