Билдерберги

Това е организация, съставена изключително от аристократи. Тя носи името си от хотел „Билдерберг” в Остербег, Холандия, където на 29 и 30 май 1954г.се е състояло първото тайно събрание на този елитен клуб. Негов лидер и основател е принц Бернард. Той е съпруг на холандската кралица Юлиана, наследила една от най-богатите фамилии в Европа.
Билдербергите са тясно свързани със Съвета за чуждестранни връзки и Трилатералната комисия и са се посветили на създаването на „нов ред в света”. Те обикновенно се събират един път годишно в някой ултраскъп курорт в различни места в света. За техните дискусии и решения не се знае нищо, защото са под пълен секрет. Забелязва се, че след техни срещи има много промени в управлението на много държави. Членовете на тази организация са хора, които са били по върховете или в момента управляват държави. Джералд Форд – бивш президен на САЩ, Хенри Кисинджър – бивш министър на външните работи на САЩ. Давид Рокфелер, собственик на много банки, фондации и милиардер. Жискар Д’Естен, бивш президент на Франция. Много интересен факт е, че повечето от тези хора са били неизвестни преди събранието на организацията през 1966 година и само 7-8 години по-късно всеки от тях е ръководещ фактор в държавата, която управлява. Други итересни членове на това тайно общество са барон Едмонд Ротшилд от Франция (той е световна икономическа фигура), Маргарет Тачър (три пъти министър председател на Англия).
На Билдербергската конференция, състояла се от 13 до 15 май 1983 година в хотел „Монтебло”, Италия – Рокфелер и Едмонд Ротшил вземат решение да увеличат квотата за Международния валутен фонд и това разбирасе се случва. Решението е, че всички членове трябва да увеличат своето участие с по-големи квоти. Натиска е бил толкова голям, че президент Рейгън, въпреки нежеланието си, е увеличил вноската на квотата на 8,5 милярда долара годишно. Също и другите държави увеличават квотите си. Следващата година, 1984, за генерален секретар на НАТО е назначен лорд Питър Карингтън, също член на Билдербергите. Един кореспондент задава въпрос на лорд Карингтън, какво е неговото становище по отношение на намаляването на Американския военен контингент в Европа – отговора му е:”- Американските войски са абсолютно необходими на НАТО и те трябва да бъдат в Европа, защото при една инвазия Америка автоматично се включва във войната”. От тогава до сега не се е променило нищо – само са се изградили нови бази и то вече в страните които бяха социалистически.
Билдербергите прилежно подготвят политици, които имат шансове да застанат начело на държавното управление. Националисти и антикомунисти не се допускат до сбирките им. В тази организация няма дебати, а само „нареждания”, формата е съобщения и информации.
Светът се управлява от няколко тайни общества. Има два вида хора, обслужващи и обслужвани. Парите контролират света, но тях ги контролират малцина. Ние бикновенните хора следваме един и същ път. Живота е една игра на котка и мишка. Да сме свободни зависи от нас самите, защото храната, водата, земята са в ръцете на корпорации, а ние се подчиняваме на правилата им. Работим, работим, без да ни остава време за живота ни. След нас децата ни заемат мястото ни в играта.
    Трябва да мислим за себе си, позитивно. Радвайте се на дребните неща, защото ние хората сме най-ценните. Този който няма много е по-щастлив.

Таня Георгиева
в.„България Сега”