Лъжите на сатана; Божията истина Лъжа #4: Достатъчно добър си за Бог

Всеки иска да се чувства добре за себе си. Но сатана, който се опитва да те унищожи, манипулира това желание и те лъже. Всички искаме да знаем отговорите на тези важни въпроси: Бог харесва ли ме? Достатъчно добър ли съм за Него?

Сатана ще те тласне в една от тези две посоки: едната е страдание и депресия, когато осъзнаеш в срам, че въобще не си добър (виж Лъжа #1). Или обратната страна – ще те ласкае, за да си мислиш, че се справяш чудесно. Можеш да помпаш духовното си самочувствие, като се сравняваш с други окаяни грешници по-надолу по хранителната верига. Можеш да си намираш извинения, за да се измъкваш от почти всяка отговорност. Можеш да обвиняваш други хора. Можеш да омаловажаваш твоите мънички „грешчици“. Можеш да пренапишеш правилата и да свалиш летвата дотолкова, че да можеш да я прескочиш.

Ето истината: Библията казва в Римляни 3:10-12, „Няма праведен нито един; няма никой разумен, няма кой да търси Бога. Всички се отклониха“. Но Бог има отговора, от който се нуждаеш. Ето още истина от Римляни 3: 23, 24: въпреки че „всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“, всички „се оправдават даром чрез изкуплението, което е в Христос Исус“.

www.helpinghandsbulgaria.net

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here