Всичко изглежда безнадеждно

„Дръжте надеждата жива“ беше мотото на кампанията на Джеси Джаксън, когато той се кандидатира за президент през 1988 година. И все пак тези думи са нещо повече от изхабени политически плакати и надписи. Невъзможна е социална промяна в общества, които са се предали. Градовете във вътрешността на страната трябва да продължат да вярват в централното обещание на Америка за свобода и равенство пред закона.

Познаваш ли вкуса и аромата на отчаянието? Случвало ли ти се е да не виждаш нищо позитивно? Изглежда ли бракът ти трайно разбит? Като самотен родител, страхуваш ли се, че никога няма да намериш някой за когото да се ожениш? Имаш ли пристрастеност от дълги години, която изглежда невъзможно да се  промени?

Може да си изчерпал идеите си, силите си, дори желанието си да продължаваш да се бориш. Но само защото ти си изчерпал силите си, не означава че и Бог е безсилен. Само защото ти си изчерпал идеите си, не означава че и на Бог идеите са пресъхнали. Само защото ти не виждаш изходен път, не означава че и Бог е загубил Своя орлов поглед.

Ето обещание за всички Божии деца, които се нуждаят от глътка небесен кислород: “Много са неволите на праведния, но Господ го избавя от всички тях”. (Псалом 34:19)

www.helpinghandsbulgaria.net

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here