Чувствам се наранен

Едно от предимствата да сте дете в многодетно семейство е, че се научавате да се справяте с оскърбление. Не че това е хубаво, но е полезно. Всички имаме нужда да развием умения за справяне с нараняванията, като същевременно пазим самочувствието си.
Понякога лошите стрели преминават през защитата ни. Намират слабото ни място и изглежда не можем да ги отблъснем. Ами ти? Кървиш ли в момента? Жена ти смачка ли чувството ти за мъжественост? Мъжът ти накара ли те да се чувстваш незначителна? Тийнейджърите ви открили ли са, че сега са по-силни от вас? Били ли сте зарязвани от човека за когото сте се надявали да се ожените? Били ли сте понижени? Уволнени?
Господ Исус взе Своето човешко тяло със Себе Си на небето и Неговото човешко сърце Го боли, когато нас ни боли. “Господи, Боже мой, призовах те за помощ и Ти ме изцели” (Псалом 30: 2). Той може да ни помогне да помним без да мразим. Той може да ни помогне отново да вярваме в себе си. Той може да ни помогне да се чувстваме като победители, дори когато сме наричани губещи.
Един дърводелец ми каза веднъж, че когато дървото се разцепи по дължина, след като бъде залепено и притиснато, то ще бъде по-силно от преди. Смятате ли, че Исус също понякога позволява да бъдете наранени, за да може изцелението Му да ви направи по-силни?

www.helpinghandsbulgaria.net

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here