Как да затлъстеем най-бързо и качествено?

Постоянно ни се предлагат разни диети как да отслабнем и да живеем здравословно. Това не е демократично! Та нали демокрацията е система, която защитава малцинството от мнозинството или нещо такова. Кой ще се погрижи за тези които искат да живеят нездравословно и да напълнеят максимално?

Спокойно, най-сетне е открита диета, която 100% работи и има доказан ефект в различни части на света.
Какво общо имат Съединените щати с държави като Кувейт, Бахамите, Катар, Египет, Саудитска Арабия и Бахрейн – всички те имат много затлъстели хора сред населението си.
Ако искаме да надебелеем неконтролируемо, за да не се различаваме от другите и по този начин да станем част от общността, добре е да се спазват следните съвети.

През годините са проведени много проучвания с цел да ни се помогне по този въпрос. Добрата новина е, че храната която ни прави дебели е била открита, разработена и е на свободна продажба почти на всякъде по хранителните магазини. Най-сетне можем да си позволим да напълнеем бързо и ефикасно. Всичко зависи от това колко от тази храна консумираме.
Някои хора обаче, които неизвестно защо предпочитат да са здрави и във форма, спазват диета с намалени количества холестерол, осигуряваща достатъчно енергия за през целия ден, ядат контролирано количество протеини и пият много, много вода.

Това, разбира се, е недопустимо за хората които са си поставили за цел да затлъстеят и решително трябва да се избягва.
Харвардският университет е създал списък от хранителните продукти, които се предполага, че са най-нездравословните и най-бързо биха ни помогнали да напълнеем:

Пържени картофки

Всеки обича пържени картофки. Ако сте пристрастени към тях обаче, не се отказвайте! Така можете да натрупате бързо и лесно неконтролируемо тегло. Пържените картофки в заведенията за бързо хранене са изненадващо вкусни макар да ги наричат „тихите убийци“. В краен случай можете да си ги направите в къщи, но гледайте да сложите колкото се може повече олио, за да се подсили ефекта на напълняване.

Пържени храни, като цяло

Тук се включват всякакви видове храни, които са дълбоко изпържени. Те не само ще ви накарат да натрупате мазнините, но така също ще повишат нивото на холестерола ви и дори, ако сте късметлии могат да предизвикат и инфаркт.

Кола и други безалкохолни напитки

Ако се чудите как да напълнеете най-бързо, отговорът  може да се намери в напитките които пиете. Колата е особено ефикасно средство за постигане на бързо и качествено затлъстяване. Обикновено тя се приготвя от генетично модифициран царевичен сироп, който е причина за дълъг списък от заболявания. Високите калории с нулева хранителна стойност правят този вид напитки, най-добрият начин за наддаване на тегло. За всеки случай можем да прекаляваме с алкохол – нека не забравяме, че и той съдържа много калории.

Някои видове месо

Говеждото и свинско месо хем е вкусно, хем е тлъсто. Мазнините от месото в допълнение са и вредни за сърцето, ако се консумират изобилно.

Транс-мазнини

След Кока-Колата това е най-мощното средство в борбата за прекомерно затлъстяване. Замразените хранителни продукти, преработените храни и храните, които се намират в готови за консумация порции, имат голям шанс да съдържат транс-мазнини или транс-мастни киселини. Това са индустриални произведения на изкуството получени в резултат на добавянето на водород към растителното масло. Някои смятат, че това са най-лошият вид мазнини, но хората стремящи се към напълняване постоянно ги консумират.

Плодовите сокове

Дори тези, които най-искрено се опитват да ни убедят от рафтовете на магазините, че са 100% натурални, са пълни с консерванти и излишна захар, за да издържат по-дълго. Добавените оцветители и вредни химикали допълнително допринасят за здравните заплахи. Плодовите сокове, приготвени вкъщи, са най-добри, но пък за сметка на това от тях по-трудно може да се напълнее.

Шоколад

Не всички шоколади водят до напълняване. Яжте такива които съдържат големи количества подсладители, консерванти и добавки, така че бързо да трупнете килограмки. Най-добрият за напълняването е белият шоколад, защото съдържа големи количества захар, мазнини и химикали.

Масло

Консумирането на масло в големи количества води до повишаване на нивата на холестерол. Това също така прави кожата ви по-мазна, което на свой ред прави по-вероятно да получите акне по лицето. Да, но също така помага много, ако искаме да напълнеем.

Кафе със сметана или добавена захар

Не избягвайте кафе с допълнително крем и захар. Това ще доведе до консумация на излишни калории и ще допринесе за увеличаване на теглото.

Ако искате да получите повече информация за това как най-ефикастно да затлъстеете Ви препоръчвам да изгледате тези документални филми за хранителната индустрия в САЩ: „Food Inc“, „Food matters“, „Forks over knives“.

Да Ви е сладко и бъдете здрави!

Тодор Паунов,
асистент по медицина
в. „България СЕГА“