Загина звездата от популярното „риалити“шоу за професионални шофьори „Айс роуд тръкърс“

Мисула, Монтана – При самолетна катастрофа в западна Монтана загина една от звездите от сериите, които се излъчват по „Хистори Ченъл“, известни като „Айс роуд тръкърс“. Когато се е завръщал от голямо изложение на камиони провеждано в Далас, Тексас, той се опитал да снима нов епизод за шоуто си, в което да се демонстрира спасяването и натоварване на останки на самолет.
Дарил Уард, живеещ в Диър Лондж, Монтана е загинал при самолетната катастрофа на банкета на магистрала I-90, югозападно от Мисула. Говорителката на „Хистори Чанъл“ Сюзън Леволи е потвърдила новината.
Пилотът на малкият самолет Марк Мелотц се опитал да кацне на тясна писта за приземяване, когато нещата са излезли „извън контрол“, както се е изразил шерифът на Мисула, капитан Бил Бърт.
Членове на семейството и приятели, които са били посрещачи и са присъствали на злополуката, са видели, че самолетът е станал „някак нестабилен“ и се забил в близката група дървета. Клони и дървесина са били разпръснати по магистралата, на мястото където е станала катастрофата.
Пилотът Мелотц на 56 години живущ в Арли, е купил самолетът тип „Чесна“, само 182 дена преди да се случи нещастието. Той е излетял до Мисула, където е трябвали да вземе Уард.
„Нещото, което знаем със сигурност е, че това е било полет от Мисула до тази малка самолетна писта с цел среща с приятели“, казва капитан Бърт.
Уард участваше в пет сезона на шоуто „Айс роуд тръкърс“, в което се излъчва ежедневието на професионалните шофьори, които карат при полярни условия, през заледени езера, заснежени пътища и т.н. Той показваше уменията си на тръкър по пътищата или по-точно по ледовете на Аляска и Канада.
„Ние знаем, че за много хора тази новина ще бъде сензация и шок, но точно за това молим да се уважи личното пространство на семейството в този труден момент на скръб“, казва Боб Стантън, приятел и личен мениджър на загиналият.
Говорителката на „Хистори Чанъл“ също поднесе съболезнования:
„Всички ние сме много разтроени от внезапната загуба на Дарел Уард – един от най обичаните членове на нашия телевизионен канал. Той ще ни липсва много, мислите и чувствата ни са в съпричастност с членовете на неговото семейство.“
Нека изразим нашата емоционална подкрепа към семейството на загиналият колега тръкър и ние от страниците на в. „България СЕГА“.

Чанита и Тодор Паунови,
Чикго

в. „България СЕГА“