Едно малко УСТРОЙСТВО може да замени ВАШАТА ПНДП машина

Животът е абсолютно зависим от акта на дишането: „Дишането е живот”. Това е най-важната функция на тялото, защото всички останали функции зависят от него.
Интелигентният контрол върху дишането удължава живота ни, жизнеността ни и съпротивителните ни сили.
Именно затова източните философии са известни с школи и практики (йогийски науки за дишането). Според Петър Дънов, челото изразява мисълта, носът чувствата, а брадата волята. Фактът, че носът ни заема централно място на лицето ни, е от значение за дишането на човека.Това място обаче е изложено на различни травматични повреди и затруднения в дишането.
Когато човек вдишва по-голяма част от въздуха преминава през средния носов ход, а при издишване през горния носов ход и покрай средната раковина. Средно човек вдишва от 15 до 20 пъти в минута, като при всяко вдишване през носната кухина преминава около 500 кубически сантиметра въздух.
Рефлексът на лигавицата на носната кухина е нагънат, което има важно значение за затопляне, овлажняване и пречистване на вдишания въздух.До тук говорим за нормалния ход на нещата, за правилната регулация на дишането.
При дихателна недостатъчност обаче има нарушения във вдишването и оттам нарушения на вентилацията на белите дробове и в последващите им функции…
Именно овладяването на контролът на дишането е важен, както в будно състояние, така и по време на сън.
Затова акцентът на разсъжденията ни е насочен върху „The Аiring”, устройството, с което се преодоляват  значителните дихателни проблеми и което може да спаси живота ни от сънната апнея. Напоследък значително много хора губят живота си по време на сън.
Може да прилича на биберон, но тази машина може да замени стандартното лечение на обструктивна сънна апнея, което се третира с машина за непрекъснато положително налягане на дихателните пътища (ПНДП). “The Airing” е устройство предназначено за лечение на сънна апнея, заболяване, което засяга много шофьори на камиони, то е подобно на (ПНДП) но е безжично и без маска, която покрива устата или носът. Сънната апнея причинява редица здравословни проблеми, включително умора, сърдечно-съдови заболявания и високо кръвно налягане. Според проучвания, 50 на сто от потребителите на (ПНДП) , спират да използват своите машини в рамките на първата година. “The Airing” е предназначен да промени това чрез, удобство и ефективност. Той има силиконови пъпки, предназначени за уплътняване вътре в ноздра. Той разполага с всичките нужни вентилационни пътища и необходимата електроника с тегло по-малко от една унция. Компанията зад “The Airing” очаква последно одобрение от Администрацията по храните и лекарствата.
Тази машинка е последният ХИТ в света. Тя премахва проблема и е средството, с което хиляди хора ВЕДНАГА са спрели да хъркат и са премахнали проблемите, които предизвиква хъркането: от често събуждане заради силните звуци, до сериозни нарушения на съня. Когато заспиваме, мускулите на дихателните пътища се отпускат. Но при хора със сънна апнея, меките тъкани се отпускат напълно, което спира дишането в продължение на десет секунди, което нарушава дишането. Един от тях е “езикът” той се отпуска и свлича в гърлото, а това води до спиране на дишането за кратко време, което предизвиква заболяване на сърцето или проблеми с кръвоносната система.
Тази алтернативна технология е гаранция да се събудим бодри и трудоспособни, с качествен сън, не упоени от стреса на безсънието. Това гарантира и увеличена трудоспособност, без раздразнения и нерви. Да оставим настрани и не маловажния факт,  че с хъркането си, можем да създаваме проблеми на хората, с които живеем.
Струва си човек да се бори за здравето си навреме!
Бъдете здрави!

Тодор Паунов,
асистент по медицина
в. „България СЕГА“