МОНТАНА – Танцовият елит се събира в Монтана

Танцовият елит на България ще посрещне в Монтана за шеста поредна година клуб „ОГОСТА данс”. Очакват се състезатели и съдии от 7 държави, над 300 гости в предстоящи Турнир по спортни танци Монтана Open 2011. Той ще се проведе на 19 март 2011 г. в зала „Огоста”. Шампионатът ще протече в три части: Открит турнир, Квалификационен и Международен.
От 11:00 ч. в спортната зала до стадиона ще започне Открития турнир. Успоредно с него ще протече и Квалификационния турнир за юноши старша възраст. Резултатите от него ще определят кои танцови двойки ще представят страната ни на Европейското и Световното първенства през тази година.
Началото на Международния турнир е в 18:30 ч. Официално участие са потвърдили танцови двойки и съдии от Белорусия, Гърция, Македония,  Молдова, Румъния, Сърбия, Хърватска. Изключително атрактивен момент в турнира ще бъдат изпълненията на формациите на „ОГОСТА данс”, както и на отборa oт КСТ ,,Хасково”.
Турнирът се организира в партньорство с Българската федерация по спортни танци в унисон с общоприети международни стандарти. Включен е в Държавния спортен календар.