ПЛЕВЕН – Норвежци се интересуват от инвестиции в Община Плевен

Възможностите за инвестиции в Община Плевен са били представени пред бизнес средите в норвежкия град Берген. Това е станало по време на визита на кмета Найден Зеленогорски в норвежкия град. Той е участвал в експертна комисия от Северозападния район за планиране у нас, която е посетила Берген. За това информират от пресцентъра на Община Плевен.
Визитата е в рамките на проекта “Укрепване на капацитета на местните власти на Северозападния район за планиране на България за привличане на чуждестранни инвеститори, институционална подкрепа за инвестиции и ИТ решения за административни услуги”. Проектът се изпълнява от Български икономически форум с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
По време на посещението си българските представители са се запознали с дейността на общински компании за управление на отпадъците и за производство на енергия. Те са участвали във форума “Северозападният район на България – едно ново място за вашите печеливши инвестиции”, организиран от Търговско-промишлената палата на Берген. От пресцентъра на Общината уточняват, че в рамките на форума представители на норвежкия бизнес са проявили интерес да инвестират у нас.