ДОБРИЧ – Скандинавски туроператори пренасочват туристи от Египет към Албена

Заради ситуацията в Египет скандинавски туроператори са пренасочили свои програми за летен отдих към курорта Албена, съобщи зам.-директорът „Продажби” в комплекса Йовка Страшилова. За сезон `2011 като цяло се предвижда 10% ръст на броя на нощувките в Албена. Най-голямо е повишението на немския пазар, като се очаква туристите от Германия да бъдат около 26 хиляди. Това е с 30% повече от миналото лято. Първите германски гости пристигат на 18 април по балнеологични програми и ще бъдат настанени в х-л „Добруджа”. Ръководството на Албена очаква още ръст на руските туристи, а румънският пазар ще бъде на нивото от миналата година или с малко повишение.
Напълно обновен е хотел „Орлов”, който вече ще се казва „Сенди бийч”, съобщи още Страшилова. Реновирани са стаите на хотелите „Мура”, „Нона”, „Лагуна маре” и „Добруджа”, а към х.”Компас” и х.”Панорама” ще бъдат изградени тераси. Ще бъдат климатизирани два тризвездни хотела – „Амелия” и „Алтея”.
На 9 март Албена ще представи своя туристически продукт на най-голямата туристическа борса в Европа – тази в Берлин. Предстоят и участия в четири изложения в Румъния и Русия.