ВЕЛИКО ТЪРНОВО – Връчиха академичната награда "Трети март"

Старшина- курсант Цветан Евтимов от Националния военен университет получи Академичната награда “Трети март”. Тя му бе връчена на специална церемония в Дома на културата в НВУ от заместник- кмета Йордан Грозданов.
Призът се присъжда ежегодно от община Велико Търново в чест на Националния празник на България на изявен курсант или студент от военния вуз. Наградата е в размер на левовата равностойност на 3 000 евро. Първият и носител е лейтенант Христина Христова. През 2009 г. я получи лейтенант Ивайло Трънков, а през миналата лейтенант Атанас Атанасов.
Старшина Цветан Евтимов е родом от Свищов. Той завършва обучението си по военна специалност “Организация и управление на комуникационните и информационни системи в тактическите подразделения” и гражданска специалност “Комуникационна техника и технологии”. Средният успех от дипломата му и от държавните изпити по гражданската специалност е отличен 6,00.
Тазгодишният носител на наградата „Трети март” е представял свои доклади на научни конференции, владее на много добро ниво английски език, участвал е във волейболния отбор на Факултет „Артилерия, противовъздушна отбрана и комуникационни и информационни системи” в Шумен.