ВИДИН – ПМГ"Екзарх Антим І" – победител в ученическата баскетболна лига във Видин

Над 2500 души наблюдаваха шестото издание на ученическата баскетболна лига във Видин. Надпреварата се организира за шеста поредна година от Община Видин и РИО и е най-масовата проява в областта на ученическия спорт в региона, обхващаща отбори от всички видински училища.
Наградите на победителите връчи кметът на община Видин. В най-малката възрастова група 5 – 7 клас момчетата на СОУ “Цар Симеон Велики” се наложиха над връстниците си от ОУ”Иван Вазов” със 75-54 . Журито присъди и 4 специални награди за „проспериращ млад състезател” на Дейвид Михайлов, Александър Йонов, Филип Емилов и Росен Петков.
В най-очаквания двубой, определен от специалистите като „Сблъсъкът на титаните” при юношите 11-12 клас ПМГ”Екзарх Антим І” вдигна Купата на лигата, надигравайки отбора на ПГ “Проф.д-р Асен Златаров” с 81-60 точки. Кметът Румен Видов връчи купата на шампионите и пожела успех на всички победители в следващите етапи на ученическите игри. С бронзовите медали при юношите 11-12 клас се задоволи ГПЧЕ”Йордан Радичков”.