КЮСТЕНДИЛ – Петър Паунов:"Ниско е качеството на услугата, която предлага "Кюстендилска вода"

Липсата на комуникация и на желание от страна на водния оператор да инициира намаляване на цената на водата, са основните причини за желанието на кмета на Кюстендил Петър Паунов да бъде създадено общинско ВиК.  Паунов определи като ниско качеството на услугата, която предлага “Кюстендилска вода”.
“Единствения проект приключил навреме в България по програма ИСПА е този в Кюстендил, с което 70% от загубите на водата са спестени и въпреки това има тоталната липса на комуникация с водния оператор за намаляване цената на водата. Очевидно трябва да покриваме големи възнаграждения, некадърно управление и загубите на другите общини. Не смятам, че кюстендилци трябва да плащат такава висока цена на водата”, коментира пред Дарик кметът Паунов. Той внася докладна в Общински съвет, за започване на процедура за откриване на общинско ВиК.
 Според кметът, доказателство за липсата на комуникация е и факта, че управителят на “Кюстендилска вода” Георги Георгиев не се отзовава на поканите да присъства на сесия на Общинския съвет и да отговори на въпросите на съветниците. Паунов, определи като гавра случващото се с старото ВиК- Кюстендил, което е в ликвидация от повече от 2 години.