ПЕРНИК – Калин Георгиев: Пернишката полиция се оттласна от дъното

Няма монопол на наркопазара в Перник, дрогата се пласира от т. нар. шантажии, които не са по-малко опасни. Това обяви главният секретар на МВР Калин Георгиев при посещението си в града по повод представянето на отчета за дейността на местната полицейска дирекция през 2010 година.
Като друг проблем на територията Георгиев посочи контрабандата на цигари без бандерол, което е приоритет в дейността на Икономическа полиция. С назначаването на новия полицейски шеф комисар Валентин Димитров, главният секретар изрази мнение, че “Областната дирекция на полицията в Перник се оттласна от дъното, макар че има още какво да се желае по отношение разкриваемостта на знаковите убийства и палежите. Миналата година имаше повече думи от дела. Говоря за начин на работа. Сегашният директор вкарва нов подход.” Според Георгиев полицията продължава да бъде най-одобряваната институция.
През последните дни 25 камиона са санкционирани в Перник заради превишаване на товар. Комисар Валентин Димитров е категоричен, че на нарушителите ще бъдат наложени максимални глоби по 500 лева. Камионите са превозвали баластра от кариерите в село Студена, като едно от возилата е превишило товара с над 23 тона. “Тези машини влизат в столицата и се движат по най-натовареното трасе”, отбеляза Димитров, като припомни тежкия инцидент преди години на Княжево.