СТАРА ЗАГОРА – Подготвят "Европейско радио" в Стара Загора

При най-оптимистичните прогнози, през есента, в Стара Загора може да бъде локализирано “Европейско радио”, което да работи съвместно със студенти от страните членки на ЕС както и с партньори от други държави. Това съобщи координаторът на „Флеър” (НПО мрежа за борба с организираната престъпност и корупцията) за Централна и Източна Европа Росен Димов.
От месец работим по задвижването на процедурите за изготвяне на проект, но това ще отнеме време. Нужна ни е подкрепата на МВнР и редица други институции. Понеже идеята на проекта е радиото да не бъде в столицата, Стара Загора е изключително подходящо място за създаването му, разясни Росен Димов.
“Еврорадио” има от 2007 година във френския град Нант. Създадено е по пилотен проект на ЕС, финансиран от Европейската комисия, институции и други организации. Идеята е да се създадат клонове на това радио във всяка държава от ЕС. Това разясни старозагорката Валя Иванова, която през последните шест месеца е работила именно в това радио в Нант. Тя е първият представител на България там.