ПЛОВДИВ – Откриват "Винария 2011" в Международния панаир

Близо 20 големи компании, повечето от които български, се завръщат като участници  в Международната изложба за лозарство и винарство „Винария”. През последните една-две години те не бяха сред изложителите заради кризата, но сега отново ще се представят на най-престижното изложение  за бранша в Югоизточна Европа, въпреки продължаващата стагнация в сектора. Официалното откриване на изложението е от 11.30 часа в 11 палата на Пловдивския панаир.
Сред изложителите се открояват винпром „Пещера”, винарските изби в Троян и Ямбол, а също и фирми, предлагащи технологии, оборудване, опаковки и етикети за лозарството и винарството като „Херти-М”, „Артемис”, „Рапак”, „Сис 45″, „Херман Майер България”. Техните експонати ще може да се видят до 26 февруари в панаира, който е организатор на деловия форум заедно с Националната лозаро-винарска камара.
За първи път свои щандове на „Винария 2011″ ще имат  утвърдени  гроздо- и винопроизводители като „Панда инвест”,  „Домейн Мараш”, „Бургозоне” и  „Меди Валей”. Техни колеги от Монпелие, Франция, са заявили колективно участие, както и фирми от Италия, водени от „Елеон”. Ще дебютират компании от Австралия и Испания.