ДОБРИЧ – Всички добрички училища излизат в тридневна грипна ваканция

Всички училища на територията на Добрич да излязат в грипна ваканция от 16 до 18 февруари включително, предлага Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ на Инспектората по образование. Това е решено на заседание в здравната инспекция този следобед, съобщи пред Дарик д-р Даниела Иванова – началник „Противоепидемичен контрол”.
Добричките училища са 24. Данните на РЗИ са, че в една трета от тях поради заболяване отсъстват над 20% от учениците, а в няколко други дори над 30%. Днес в инспекцията е имало много позвънявания от директори на учебни заведения, че децата масово са болни и отсъстват.
От днес грипна ваканция е обявена в Езикова гимназия „Гео Милев” и в училищата в Орляк и Черна. От утре освен в Добрич няма да учат и в основното училище в село Хитово. От Балчик и Каварна засега няма сигнали за висока заболяемост сред учениците, съобщи още д-р Иванова.
Шефът на РИО Петър Петров заяви, че до края на деня ще изпрати писмо до кмета на Добрич с мнение да се издаде заповед за спиране на учебните занятия в училищата.