ПАЗАРДЖИК – Протестират пред пазарджишката полиция в защита на Лазар Колев

Този петък приятели и познати на единствения обвиняем по делото „Белнейски” Лазар Колев организират протест пред Пазарджишката полиция, това заяви за Дарик инициаторът на проявата Георги Зайков. Той призова, всички, които смятат,че Лазар Колев е невинен, да дойдат в 17 часа пред полицейската дирекция.
Окръжният съд в Пазарджик ще се произнесе кои от исканията на защитата на обвиняемия за убийството на сестрите Белнейски ще бъдат уважени. Адвокатите на Лазар Колев искат да бъдат призовани нови свидетели по делото. Сред тях са пастира, който намира труповете на момичетата в местността „Грамадите”.
Адвокат Марин Марковски поиска от съда да бъде призован като свидетел и Рашид Ахмед Хасанов, който е бил в една килия с Петър Вергиев, кум на Васил Телбизов – Черногореца. Последните двама бяха задържани преди години, когато полицията в Пазарджик разби престъпна група, занимаваща се с трафик на жени зад граница. Според Марковски този човек е разпитван в хода на досъдебното производство по случая Белнейски. Той е заяви, че Вергиев е казал „Ако се знае какво направихме със сестрите Белнейски, живи ще ни обесат”.
Защитата поиска в съда като свидетел да бъде разпитан и сина на настоящия депутат и бивш заместник-министър на транспорта Георги Петърнейчев, както и още четирима души, работили като охранители в пазарджишката фирма „МИО”, собственост на вуйчото на обвиняемия Паун Лазаров.
Защитата настоява и за справка от Главна дирекция за изтърпяване на наказанията, която да покаже присъдите на ключовия свидетел по делото Владимир Славов-Иширковеца. Адвокатите на Лазар Колев ще искат да бъде взета и справка от НСлС относно същия човек.