ПЛОВДИВ – Общината се издължи на летищния фонд. Трета редовна линия наесен?

До месец очаквам общините Хасково, Сопот, Карлово, Велинград и Павел баня да се включат във Фонда за развитие на летище Пловдив – южната врата на България. Това заяви за Дарик радио шефът на аеропорта Дойчин Ангелов. След внасянето на таксите летището ще стане още по-привлекателно за авиокомпаниите. Ако общините изпълнят финансовите си ангажименти към сдружението, Ангелов прогнозира трета редовна линия наесен. Междувременно стана ясно, че Община Пловдив вече е внесла дължимата сума от 172 хил. лв.
Сдружението с нестопанска цел „Фонд за развитие на Летище Пловдив – Южната врата на България” бе учредено в края на миналата пролет, за да се осигури устойчиво развитие на летището.
Директорът на аеропорта уточни, че преговорите с турските превозвачи са доста напреднали и в скоро време очаква резултати за дестинация от югоизточната ни съседка, но засега не пожела да коментира конкретни факти. Ангелов отрече споразумения за чартърни полети до Гърция, като обясни, че да се говори за полети дотам е още твърде рано.