ВРАЦА – Иван Аспарухов: Някой умишлено дискредитира „Леденика”

Мездренската пивоварна е заложник на политически интереси, заявява в писмо до медиите кметът на Мездра Иван Аспарухов. Кметът е обезпокоен от ненормалната обстановка, която се създава около „Леденика”.
„Налице е фиктивна загриженост към проблемите на работниците от страна на държавните институции. В крайна сметка най-големите губещи ще се окажат именно хората, които си изкарват хляба в бирената фабрика. Ето защо с общи усилия трябва да намерим изход от кризисната ситуация” –  коментира ситуацията Аспарухов. Според него, час по-скоро трябва да се възстанови диалогът между държавата, бизнеса и местната общност.
В момента в завода тече комплексна проверка от Агенция „Митници”, която се очаква да приключи до края на февруари. Още преди да е завършила тя обаче, има индикации, че на „Леденика” ще бъдат наложени сериозни санкции. В тази връзка кметът на Мездра апелира да не се предприема медийна и държавна атака срещу един работещ бизнес, особено в сегашната тежка икономическа ситуация. В противен случай това би означавало загуба най-вече на работни места, предвижда Аспарухов.