СОФИЯ – Обмислят временно затваряне на опасните подлези

Може да се наложи временно да бъдат затворени някои подлези в София, които са опасни за преминаване и ползване. Това каза председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов и уточни, че такава мярка със сигурност няма да е трайна, защото, по думите му, подлез не може да се затвори завинаги.
Коментарът на Иванов е по повод твърдението на зам.-кмета по сигурността Иван Сотиров, че на мястото на столичните подлези, които са в много лошо състояние, могат да се направят пешеходни пътеки и светофари.
Андрей Иванов каза още, че единственият вариант подлезите отново да влязат в капитала на охранителна фирма “Егида” ще бъде, ако тя стабилизира финансовото си състояние окончателно.
По думите му, откакто се смени ръководството на дружеството преди 2 или 3 месеца, там се извършват сериозни организационни действия за повишаване на ефективността и намаляване на разходите на предприятието. Сериозен контрол се прави и за изпълнение на задълженията на дружеството.
Ефективни са единствено подлезите със стопанска дейност в тях, но те са само десетина и не могат да покрият разходите по поддръжка и охрана на общо над 60-те подлеза в София, коментира още Иванов.