ЯМБОЛ – Трудова борса за работници на магистрала „Тракия”

Нова трудова борса за кадри в строителството на магистрала „Тракия”, за отсечката Нова Загора – Ямбол ще бъде открита в Сливен. Това съобщи за Дарик областният управител Марин Кавръков. Борсата ще бъде отворена във Военен клуб – Сливен.
Точната дата на откриването ще е ясна до 10 дни. Ще има и представители на гръцката фирма изпълнител.  „Очаква се да бъдат ангажирани около 1 000 работници  и се надяваме поне половината да бъдат от Сливенска област”, заяви Кавръков. Ще се търсят шофьори на багери, самосвали и други тежкотоварни автомобили и машинисти на пътно –строителна техника.
От предвидените 219 хиляди лева за обезщетение на собственици на имоти по трасето на аутобан „Тракия” до сега са изплатени 108 хиляди лева, информира областният управители и добави, че изплащането се извършва бавно. До сега за  ЛОТ-1, 2 и 3 на магистралата са изплатени около 48%.
В Ямболска област до момента са изплатени 90 на сто от обезщетенията. Общият размер на плащанията е 135 611 лева, а изплатените средства са 121 121 лева.