Инициатива за популяризиране на културата и спорта в Чикаго и всестранно подпомагане на младите хора

Как ще го направим?

Например, да предложим на съответните фактори и съмишленици да организираме през 2011 или 2012 година, съвместно с „Фондация Бербатов”, „Първия български фестивал на образованието, науката, изкуството, културата и спорта” в Чикаго. На него да бъдат раздадени и наградите на „Фондация Бербатов” на най-талантливите участници в съответни конкурс.
Да организираме български детски футболен турнир на отбори, съставени от децата на българи, живеещи по различните страни по света.
Да решим с общи усилия несмело поставяният досега въпрос за Български културен дом в Чикаго. Знае се, че  правим нещо, когато няма алтернатива да не го правим! Като приетото домакинство на Фестивала.
Да създадем детска футболна школа Чикаго, град с над 15 000 български деца, които жизнено се нуждаят от спорт и емоции!
Чикаго да помогне с примера си, идеите на „Фондация Бербатов” да получат още по голяма популярност и да постигнем заедно повече.
Да убедим повече хора у нас, че явлението Бербатов е не само футболиста Бербатов, а и нещо повече. Това е национален капитал – един от твърде оскъдните в наше време достойни примери за подражание у младото поколение!
Във връзка с това вестник „България Сега” организира на страниците и на сайта си предварително допитване  до българската общност в Чикаго и САЩ със следните въпроси:

Анкета за популяризиране на културата и спорта в Чикаго и всестранно подпомагане на младите хора

1. Искате ли Чикаго да се присъедини към целите на Фондация „Димитър Бербатов” и да работим съвместно в интерес на здравето и успеха на българските деца?
Да  Не Друго предложение

2. Искате ли да създадем по-добра инфраструктура сред българската общност в Чикаго за живот, образование и спорт, особено за децата ни?
Да  Не Друго предложение

3. Искате ли да създадем постоянно действуваща футболна школа за най-талантливите български млади футболисти в Чикаго, обръщайки се за конкретна помощ към Димитър Бербатов, „Манчестър Юнайтед” и „Чикаго Файър”?
Да  Не   Друго предложение

4. Искате ли да създадем реален Център, Български дом, където да се  развива културна, образователна, общественополезна, спортна  и други дейности?
Да   Не    Друго предложение

5. Искате ли да почетем  Димитър Бербатов, създавайки и удостоявайки го с едно ново признание, което ще продължи и по-нататък да откроява заслугите на други наши сънародници – „Почетен гражданин на Българското Чикаго”?
Да,   Не   Друго предложение

Очакваме вашите отговори до 30 септември 2010 г. на имейл [email protected] или на адреса на редакцията:

SM MEDIA GROUP LLC
“Bulgaria Sega” newspaper
 3403 N Kennicotte Ave., Suite A
 Arlington Heights, IL, 60004