ВИДИН

Спрян проект породи проблеми във Видин

Спирането на проекта „Ремонт на ж.п. надлез по булевард „Панония” във Видин от Министерството на регионалното развитие и благоустройството е доста сериозен проблем за общината, заяви кметът Румен Видов. Според него взетото от МРРБ решение за спирането на проекти в страната, за които са контрактувани договори без финансово покритие е разумно, но същевременно трябва да се вземат предвид и интересите на гражданите от общините.

Румен Видов поясни, че до този момент от министерството са преведени над 850 000 лева на фирмата изпълнител, които средства не са постъпили по сметките на  видинската фирма подизпълнител. Кметът увери, че ще настоява МРРБ да задължи изпълнителя на обекта да изпълни частта от договора, за която е получила пари, за да бъде довършен ремонта поне на едното платно.

Г-н Видов изрази надежди, че през следващата 2010г. този проект ще бъде включен в капиталовите разходи на Министерството на регионалното развитие и благоустройство, за да бъде довършено и другото платно на надлеза, както е предвидено в проекта.