ТЪРГОВИЩЕ

Деца от Търговищко ще се обучават в ново помощно училище

Ново  Помощно училище – интернат ще отвори врати през новата учебна година в Търговище. В него ще се обучават възпитаниците на досегашното помощно училище в града, тези от училището в Давидово, както и деца със специални образователни потребности от цялата област.

Учебното заведение ще се помещава в част от  сградата на бившия Строителен техникум, която в момента се ремонтира изцяло, за да е съобразена с всички изисквания за достъпна архитектурна среда и да предлага съвременни условия за обучение. Очаква се около 170 деца да учат там през новата учебна година.

Ремонтират се покривите на целия корпус. В сградата на общежитието се обновяват основно 3 от етажите. Предвижда се всяка стая да е с отделен санитарен възел, с по 2-3 легла. Общежитието ще се ползва съвместно от Помощното училище и Професионалната гимназия по електротехника и строителство. Капацитетът е 220 легла.

По-голямата част от преподавателите в досегашните помощни училища в Търговище и Давидово ще продължат работа в новото учебно заведение.

В същата сграда от няколко години се помещава и Ресурсният център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности.