СЛИВЕН

Велоaлея и нова туристическа пътека в ПП “Сините камъни”

Изградена е велоалея в Природен парк „Сините камъни” – Сливен. Тя е с маршрут „Абланово” – местността „Кироолоу”. Пътеката за вело туризъм е обозначена с информационно табло и карта. Това съобщи за Дарик директорът на парка Иван Иванов.

Велоалеята може да се използва и от туристи. Предстои доизграждане на втора туристическа пътека от село Ичера посока парка с крайна точка засега Хаджидимитровото кладенче, уточни Иванов. Пътеката е вече обозначена, маркирана, има и  изградено място за отдих.

Това е втория маршрут с историческа насоченост изграден на територията на природния парк, първият е от село Сотиря до  местността “Чуката”.  В Сливенския парк има 11 туристически пътеки с биологична, историческа и опознавателна насоченост, които привличат туристи през цялата година.
 
В плана за развитие на селския туризъм, който парка развива са заложени изграждане на информационни точки към парка. Две такива  точки са вече изградени. Те са в селата Блатец и Тополчане. Всяка година се подновява маркировката в Природния парк, подменят се и обозначителните табели, увери Иванов.