РАЗГРАД

Бивш губернатор сам поиска частична ревизия, настоящият обяви цялостна

Направете проверка на търга за продажбата на хижата на Областна администрация и на обектите, ремонтирани със средства от комисията по бедствия и аварии. Това призова бившият областен управител на Разград Наско Анастасов по време на официалното встъпване в длъжност на неговия наследник на поста д-р Валентин Василев. Хижата, която включва пет сгради с обща площ 890 кв.м., бе продадена за 299 000 лв. на русенска фирма дни преди старта на предизборната кампания за парламентарния вот.

Ревизията ще е на всички обществени поръчки и сделки с държавно имущество – увери Василев. Като подарък той получи от Анастасов българския трибагреник и тефтерчето на Левски, както и съвета да работи добре с депутатите от региона, с кметовете и с журналистите.

Дали д-р Василев ще има един или двама заместници и кой ще заеме този пост ще стане ясно до седмица – съобщи депутатът от Разградски регион и съпредседател на парламентарната група на ГЕРБ Тодор Димитров.

Ще се запозная със служителите в Областна администрация и с щата на институцията и тогава ще реша от каква оптимизация има нужда, но на пръв поглед щатът е леко раздут, има и дублирани длъжности – каза Валентин Василев.

Сред темите, които бившият и настоящият губернатор обсъдиха при смяната на поста, бе и възраждането на разградския баскетбол. И двамата са сред ръстовите  бивши състезатели по баскетбол на “Лудогорец”-Разград, Анастасов е висок 187 см, Василев – 192 см.  Освен на разградския тим и двамата са привърженици и на ЦСКА.