ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Влюбени двойки вдигат сватби на три сакрални дати през септември

Влюбени двойки от Велико Търново и региона все повече избират за своята сватба дати, които са сакрални от нумерологична гледна точка. А септември се оказва наситен с цели три такива дни – 09.09.2009, 19.09.2009 и 20.09.2009.

Засега най-много желаещи да си кажат „Да” има на 19 септември. За сватбен ритуал на този ден, който се пада в събота, са се записали 10 двойки. Желание да сключат брак на 9 септември, който е в сряда, засега са заявили пет двойки във Велико Търново и три в Арбанаси. Други четири ще вдигнат сватби на 20 септември, който се пада в неделя.

От служба „Обредни дейности” обясниха, че не може да се говори за бум на сватби през септември. Броят им не се е увеличил, нито е намалял в сравнение с август и предходните летни месеци на годината. Младите хора обикновено избират за дата на своята сватба периода от юни до началото на октомври, тъй като времето е топло, казват от „Обредни дейности”.

Таксата за сключване на граждански брак в Ритуалната зала на общината в делничен ден е 24 лева. Ако младоженците пожелаят и ритуал, ще трябват да заплатят 70 лева. През почивните дни таксата може да достигне до 144 лева, в зависимост от желанието на младоженците какво да включва ритуалът.