БУРГАС

Услугата „влак – автобус” вече по Южното Черноморие

Бургаската фирма „МБус” и БДЖ предлагат обща услуга за транспортиране на пътниците до южните ни курорти. В момента екстрата е предназначена за организирани групи туристи, желаещи да се придвижат от по-големите градове в страната до Бургас и обратно с железопътен транспорт и от Бургас до всички точки по Южното Черноморие и обратно с автобус. Според управителя на МБус Румен Христов тази услуга може да се ползва и от туроператори, които предлагат организирани почивки за българи и в най-големия ни черноморски курорт Слънчев бряг. 

Улеснение за пътниците е, че закупуват един билет от представителствата на международно пътническо бюро „Рила” и с него ползват двата вида транспорт.

Цената на автобусния превоз зависи от броя на пътуващите и от големината на необходимия автобус, като при пътуване в двете посоки има отстъпка от 10 % от стойността на обявените билети, информират от превозваческата фирма.

По предложение на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията има вероятност услугата „влак – автобус” да бъде разработена така, че да се ползва и при индивидуални пътувания. Целта е по този начин да се разтовари пътния трафик по проблемната отсечка Стара Загора – Бургас, която през лятото се превръща в ад за шофьорите.