ТЪРГОВИЩЕ

Новият областен управител на Търговище иска да е по-близо до хората

Новият областен управител на Търговище Митко Стайков днес даде първата си пресконференция.

Той сподели, че ще се стреми към откритост, за да са по-добре запознати живеещите в областта с това какви са функциите и правомощията на Областна управа и какви са конкретните стъпки, които се осъществяват.

“Ще се опитам да подобря връзката между областна администрация и общините, за да издигнем заедно област Търговище на национално ниво и в международен аспект” – каза Стайков и добави – “ще се стремя да превърнем региона в по-добро място за всички. Искам младите хора,  да останат да живеят тук”.

В четвъртък предстои среща на областния управител с кметовете на общините, за да се видят перспективите и проблемите в региона. Стана ясно още, че в момента новият областен управител се запознава със структурата на областна администрация и не предвижда политически чистки. “Ще съдя за хората по професионализма им, а не по политическата им принадлежност.”- каза той. Според Стайков, работещите и можещите специалисти ще останат. Той не скри, че вече има интерес към постове във администрацията, която ще ръководи, но подчерта, че промени ще се правят ако са нужни за по-ефективната и работа.

До края на седмицата вероятно ще са ясни и зам.-областните управители на Търговище.