ЛОВЕЧ

В Ловеч правят детското лято по-привлекателно и забавно

Всеки четвъртък в Ловеч се организират интересни забавления за деца и младежи, съобщиха организаторите сдруженията „Ловеч днес”, „Знание” и Регионалната библиотека. Събитията са част от кампанията „Да направим лятото на децата ни по-привлекателно и забавно”.

Кампанията стартира с велозабавление, продължи с инициативите „Донеси и оцвети старата си тениска”, „Крал и кралица на прическата”, а днес от 19.00 часа на площад „Екзарх Йосиф І” се организира „Карнавално домино”. Всеки участник ще има възможността с материалите, които ще донесе, да направи доминото на мечтите си. Ще има и спортно състезание.

До сега в кампанията участваха над 100 деца от 5 до 18-годишна възраст. Те успяваха да преобразят старите си тениски по интересен и пъстър начин, да направят екстравагантни и стилни прически, да покажат ловкост и сръчност в спортните състезания. Участниците можеха да разчитат на доброволците от местния център за работа с доброволци към Библиотеката. Те помагаха в рисуването на лицата на децата, за да ги превърнат в герои от любими приказки и анимационни филми. Голям интерес предизвика рисуването на татуировки.

Инициативата „Крал и кралица на прическата” също събра много деца, желаещи да се забавляват. С най-стилни и модерни  прически бяха отличени отборите на „Мешана скара” и „Бухналите”. В спортните игри най-бърз и добър се оказа отборът на „Тумбаците”.
Организаторите са убедени, че подобна кампания „Да направим лятото на децата ни по-привлекателно и забавно” се организира за първи път в страната. Тя е абсолютно безплатна за малчуганите и е един добър начин да прекарат времето си през лятото.