КЪРДЖАЛИ

Новият областен на Кърджали ще ревизира водното огледало

Ревизия на една от големите инвестиции в Кърджалийска област – корекцията на река Арда в чертите на областния град /водното огледало/ ще прави новият областен управител на Кърджали Иванка Таушанова. Това свое намерение тя обяви на първата си пресконференция, която даде след като зае този пост.

Създаване на максимално добри условия за развитие на земеделието, на фермерството, реалното решаване на проблемите на тютюнопроизводителите и търсене на алтернативни земеделски култури, са част от приоритетите, които новият областен управител на Кърджали Иванка Таушанова посочи в бъдещата си работа. В същото време тя обеща цялостна проверка на големите инвестиционни проекти на територията на областта. На ревизия щяло да бъде подложено и досегашното управление на държавните имоти в региона. Ще преразгледаме и досегашните проекти по европейски програми, защото хората трябва да знаят как се управляват държавни пари, заяви Иванка Таушанова. Народният представител Цвета Караянчева пък обеща скандални разкрития за обществените поръчки, които са се реализирали на територията на областта в предходния мандат.

Приех този пост с разбирането за огромната отговорност, която ляга на плещите ми – отговорност, която не касае само моята кариера, но е свързана с големите очаквания, които българските граждани имат към правителството на партия ГЕРБ, заяви Иванка Таушанова. Според нея тези очаквания са свързани с преодоляване на корупцията, на източването на държавата, измиване лицето на България пред света и повишаване на качеството на живот на хората в България. Ще работя за връщането на доверието на хората към институциите, защото лошите практики на досега управляващите са го разрушили почти напълно, каза още Иванка Таушанова.