СМОЛЯН

Общинари са тероризирани от телефонни измамници в Смолян

Телефонни измамници са тероризирали днес общински служители в Смолян на служебните им телефони, съобщиха от Общинската администрация. Обичайната схема за рекет за убито при катастрофа дете е разиграна при повече от 20 от чиновниците в местната управа. Измамниците позвънили и в кметския кабинет, но затворили и спестили офертите си, след като разбрали от секретарката, че се попаднали на телефона на кмета.

При част от позвъняванията измамниците успели да заблудят общинарите, тъй като назовали имената на децата им. Описана е обичайната схема за рекет – синът /дъщеря/ ви е убил при катастрофа дете и трябва да платите десетки хиляди левове, за да се уредят нещата без арест. 

“Повярвах, защото плачещият женски глас назова името на дъщеря ми, след това мъж се представи за полицай и поиска 20 хил. лева”, разказва една от потърпевшите от телефонния терор. Служителката разбрала, че няма никакъв инцидент с дъщеря й, след като позвънила в полицията. При опит да ги проследи и да уговори среща за плащане с мнимите полицаи, измамниците прекратили разговора.