ВРАЦА

Застъпници все още чакат възнагражденията си

Застъпници  от провелите се през юни парламентарни избори са ощетени от Марио Тагарински с 1700 лева. Това се съобщава в декларация от областните ръководства на Ред, законност и справедливост, Земеделски народен съюз, ВМРО – Българско национално движение обл. Враца. Г-н Тагарински беше водач на листата на РЗС и подкрепен от споменатите партии. В момента той е депутат в 41-то народно събрание.

В декларацията се казва още: “ЗНС и ВМРО осигуриха повече от 430 застъпници. На проведени срещи-инструктажи с г-н Тагарински, застъпниците поеха ангажименти да извършват агитация по време на кампанията и да присъстват в секциите в изборния ден. За извършената работа, на застъпниците беше обещано възнаграждение в размер – 30 лв. на човек. В дните преди изборите от щаба предприеха нова тактика, като предоставиха по 15 лв. на застъпник, а останалата сума трябваше да се даде в деня след изборите. За наша изненада, цялата седмица след 5 юни, лицата от щаба постоянно отлагаха срещите, а г-н Тагарински не се появяваше във Враца. Поради това пред щаба на РЗС се образуваха големи групи от чакащи хора. Представителите от щаба на г-н Тагарински взеха кредит от ЗНС и към момента дължат  200 лв. В крайна сметка възнаграждението си получиха само част от  застъпниците. Общини като, Борован, Криводол, Хайредин, Бяла Слатина, Оряхово и Козлодуй, не получиха дължимите им суми в размер на около 1 700 лв. Община Мизия не получи нито един лев.

Обръщаме се към централното ръководство на ПП”Ред законност и справедливост” и към г-н Марио Тагарински, с настояването да изпълнят поетите ангажименти. Жалко е, една нова формация и един народен избранник, да започват работата си в парламента с неспазени към избирателите обещания. Още повече, когато пледираш за ред, законност и справедливост. “