ПЛЕВЕН

Яслите, Детска кухня и половината от градините затвориха врати

Детските ясли в Плевен преустановиха работа от днес до 31 август. Това е част от антикризисната програма на Община Плевен, която цели намаляване на разходите и преодоляване недостига на средства. Решението на кмета Найден Зеленогорски засяга седемте детски ясли в Плевен и една в село Ясен, които няма да приемат деца през целия месец август. Млечната кухня в града също затвори врати като част от антикризисните мерки с цел пестене на пари.

Родителите, които искат децата им задължително да посещават ясла през месец август, могат да ги запишат в яслените групи към детските градини в Плевен, където има свободни места. Така градоначалникът Найден Зеленогорски коментира затварянето на яслите. С тази мярка ще се спестят около 80 хил. лв., ще се пренасочат други средства към детските ясли и ще се гарантира работата им след 1 септември до края на годината. Родителите, които искат да запишат децата си в яслените групи на детските градини, могат да проверят в общината при специалистите от отдел “Образование” и “Социални дейности”, къде точно има свободни места в детските заведения.

В 13 от общо 24-те детски градини в Плевен пък от днес започват ремонтни дейности, които ще продължат до 28 август. Пусти през този месец ще са градините “Щастливо детство”, “Юнско въстание”, “Кокиче”, “Пролет”, “Чучулига”, “Синчец”, “Щурче”, “Иглика”, “Калина”, “Снежанка”, “Трети март”, “Дружба” и “Теменуга”.