ЛОВЕЧ

Общо 30 години затвор за група, разпространявала наркотици

Престъпна група от Троян бе осъдена от Великотърновския окръжен съд на 30 години затвор и 48 000 лева глоба в полза на държавата. Делото бе гледано от окръжните магистрати в старата столица, тъй като ловешките им колеги си направиха отвод. Причината е, че ръководителят на групата Дочо Ралчевски и брат му Николай са синове на служител на Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Ефективна присъда от 10 години лишаване от свобода при строг режим и глоба от 30 000 лева получи организаторът на наркогрупата Дочо Ралчевски. Брат му Николай е осъден на 5 години затвор при общ режим и глоба от 5000 лева. На 10 години лишаване от свобода при строг режим, глоба в размер на 8000 лева и конфискуване на една втора част от лек автомобил “Рено” бе осъден Нанко Миревски. Окръжният съд постанови за четвъртия участник Димитър Михайлов 5 години затвор, глоба в размер на 5000 лева и конфискация на половината от лек автомобил “Ситроен”.

Групата беше задържана на 23 май 2008 година пред дискотека в село Орешак, след няколкомесечна оперативна разработка на РПУ – Троян и прокуратурата. Според обвинението групата се е занимавала с изнудване и с разпространяване на амфетамини, марихуана и екстази.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Велико Търново в 30-дневен срок.