БУРГАС

Всички с моряшки фланелки на „Бургас и морето”

Всеки, който си купи билет за конкурса за поп песен „Бургас и морето”, ще получи безплатно моряшка фланелка и книжка с текстовете на парчетата-финалисти, обявиха организаторите от Общинска администрация. Оттам умоляват зрителите да облекат заедно тениските, когато в Летния театър бъде подаден сигнал по време на първата вечер.

Шоуто през първата състезателна вечер ще бъде предавано пряко по bTV и от общината се надяват с тази хореография да впечатлят всички пред телевизионните екрани. Рециталът на Васил Найденов, на 2 август вечерта, ще бъде заснет и излъчен по телевизионния канал през месец септември. С него на сцената ще излезе група „Горещ пясък”.

На пет места в Бургас ще бъдат монтирани големи екрани и тонколони, които ще излъчат текста и музиката на „Ах, морето”, на Тони Димитрова. Организаторите се надяват всички, намиращи се до тези точки да запеят песента. Местата са Часовника, Тройката, ъгълът на „Богориди” и „Републиканска”, Терасата и Летния театър.

Рециталът през първата вечер е на нашумялата в началото на 90- тe години на миналия век формация SNAP. Класирането на песните ще бъде комбинация между гласовете на журито и публиката. Билети се продават на касата на театъра, те струват 10 и 16 лева. По време на конкурса ще се продават и за правостоящи от 6 лева.