СОФИЯ

Продължава международния музикален фестивал в столицата

Софиянци и гостите на града могат да видят надиграването и надсвирването на състави, участващи в тазгодишното издание на “Международен фолклорен фестивал София – 2009”. Проявата ще започне в 10.30 ч. на алеята с фонтаните пред НДК.

В 11.00 ч. надсвирването и надиграването ще продължат с “училище по танци” за желаещите зрители. В 12.00 ч. е началото на дефилето на съставите от НДК до хотел “Хемус”.

В 19.00 ч. на естрадата в Южния парк започва концертът на турския, босненския и кипърския състав, както и на българския “Кремичанче”.

От 19.30 ч. на сцената до алеята с фонтаните пред НДК започва концертът с участието на танцовия състав за традиционен индонезийски фолклор към посолството на Индонезия, на украинския народен ансамбъл “Марлен”, на фолклорния ансамбъл “Емин Дураку” от Скопие, на испанската фолклорна формация “Лос Хатерос” и на танцовия ансамбъл “Балкан”.

Ансамбъл “Балкан” е основан през 1954 г. В репертоара му са фолклорни игри и обичаи от всички етнографски области в България. (БТА)